Србија

Полиција погледала Мирјанин рачун из продавнице, а онда је одмотано клупко!

Мирјана Г. (33) признала је јуче на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду да је своју тек рођену бебу у понедељак оставила у контејнеру поред свог стана у Жаркову. Њој је јуче и одређен притвор до 30 дана. Да је управо она та која је бацила дете у смеће, полиција је, како „Ало!“ сазнаје, открила на основу рачуна из продавнице са оближње пијаце, који се налазио у кеси са бебом.

Чим су пронашли рачун, полицајци су се упутили у објекат где је он издат, а прегледајући сигурносне камере утврдили су да је само дан раније Мирјанин отац ту купио јогурт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снимак је враћан неколико пута како би се установило коме је он издат. Срећа да је тог дана само купио јогурт, јер да је пазарио више ствари, било би теже утврдити о коме се ради. Мирјана је очигледно зграбила прву кесу која јој је дошла под руку, не размишљајући шта се у њој налази, па се тако ту нашао и рачун. У ту исту кесу бацила је и доњи веш – наводи саговорник „Ало!“.

Како сазнајемо, Мирјана је у продавници у којој је издат рачун била свега два-три пута, за разлику од њеног оца који је ту чешће пазарио.
Иначе, Жарковчани су и даље у шоку због свега што се догодило у њиховом комшилуку. Комшије, али и Мирјанини блиски пријатељи, тврде да нису знали да је она у другом стању.

– Пре само два-три месеца она је, када је видела комшије да преносе фотељу на развлачење, одмах пришла да помогне. Да се знало или видело да је трудна, ко би трудној жени дозволио да вуче фотељу – прича за „Ало!“ једна комшиница.

У стану где Мирјана живи са сином и оцем екипа „Ало!“ јуче је затекла породичну пријатељицу која је чувала Мирјаниног седмогодишњег сина, а колико су блиски, указује то што је дечак зове баком. Она већ годинама помаже породици тако што чува малишана и води бригу о њему. И она, такође, тврди да није знала да је Мирјана трудна, али и да јој није било ни на крај памети да је она способна да уради било шта слично.

– Имала је вишак килограма, али знате како, она је имала те осцилације са килажом, угоји се, па онда смрша – кратко нам је рекла породична пријатељица, која је с Мирјаном чак радила у једној рибарници.

Мирјанин старији син јуче је у пратњи породичне пријатељице и деде мало пре 13 часова из стана у Жаркову одведен у Центар за социјални рад.
Иначе, породична пријатељица казала је и да је отац бебе прекјуче био испред зграде, а онда и да су га видели кад су давали изјаве. Он је, како сазнајемо, ишао и у Центар за социјални рад, распитујући се о детету и желећи да преузме бригу о беби.

Комшилук прича да је о старијем Мирјанином детету углавном бригу водила њихова породична пријатељица, да са истим човеком није добила оба сина, већ да су деца од различитих очева. Такође, поједини наводе и да отац бебе наводно није желео то дете и да је то разлог што је бацила бебу у контејнер, као и да их чуди откуд сад да се отац тог детета распитује о беби и жели да преузме бригу о њој.

Комшије наводе и да су Мирјану последњих месеци слабо виђали, а поједини је памте као успорену. Они који познају њеног оца тврде да је добар човек. Појединим комшијама није јасно како је Мирјана одмах након порођаја била у стању да уопште дође до контејнера.

Како се сумња, Мирјана Г. родила је дете у стану без лекарске помоћи, а потом га је ставила у пластичну кесу и убацила у контејнер у близини стана у насељу Жарково. Бебу је у понедељак у пластичној кеси у контејнеру пронашао пензионер Слободан Цветковић док је шетао пса. Беба је потом смештена у Дечју клинику у Тиршовој.

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ