Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА МЛАДИЋА КОЈИ СЕ УТОПИО У ГРЧКОЈ !

Фото: Pixabay.com

Раде Пантић, певач из места Печаница код Пожаревца, чији се син Стефан (19) утопио 24. августа на плажи Олимпик бич код Паралије у Грчкој рекао је да је његов јединац био страствени Звездаш и да је планирао да дође на утакмицу Црвена звезда – Јанг бојс, али га је изненадна смрт у томе спречила.

– Волео је Звезду више од свега и ишао је често на „Маракану“. Јако ми је тешко што нисмо заједно гледали утакмицу – прича уцвељени отац, који је на свом Фејсбук профилу написао тужан статус о Стефановој љубави према црвено-белима: „Да је мој Стефан жив, био би најсрећнији због Звездиног проласка у Лигу шампиона јер је волео Звезду свим срцем! Вечна ти слава, сине мој, никад непрежаљени, почивај ми у миру“, написао је Раде на свом профилу, док је у другом статусу навео: „Хвала Црвеној звезди за пролазак даље. Ако има нешто на оном свету, мој син је сада међу анђелима и радује се! Победила је Звезда, сине мој. Жалим што ниси са мном гледао утакмицу, да се заједно смејемо и радујемо. Воли те твој отац, где год био. Нека те анђели чувају, мали мој“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раде Пантић каже да би његов син можда био жив да спасиоци тог дана нису штрајковали.

– Био је непливач и то му је био први одлазак на море. Тог дана, пред полазак кући, попио је лимунаду и рекао сестри од ујака: „Идем још мало да се окупам, па крећемо“. Није га било, а онда је један брачни пар из Младеновца угледао како плута потрбушке на води. Дигли су узбуну и извукли га на обалу. У помоћ је прискочила и медицинска сестра из Крушевца, али мој син није имао пулс. Дотрчао је и један грчки лекар, као и Рус, али мом сину није било спаса – прича неутешни отац и с тешком муком наводи да није био у стању да га идентификује.

Нисам могао да видим мог сина у болници, нисам имао снаге… Унутра је ушла моја супруга Весна. Још не могу да верујем да га нема – каже у исповести за „Ало!“.

Раде каже да је Стефан завршио школу за конобара и да никада није пио нити пушио.

– На дан поласка на море, Стефан је журио да џипом стигне до рампе, где је требало да уђе у аутобус за Грчку. Пре тога смо морали чак да зовемо мајстора да би отворио заглављена врата на аутомобилу јер није могао да извади своје ствари. Супруга и ја смо га тада последњи пут видели живог – наводи Раде.

Отац сматра да би Стефан био жив да грчки спасиоци тог дана нису штрајковали.

– Утопио се испред кућице за спасиоце! Да је неко био тамо, спасао би га. Хоћу да тужим надлежне јер нису упутили службе да дежурају на обали. Није ми до пара него до правде. У полицији у Олимпик бичу понашали су се бахато. Само су нам рекли да су нашли тело. Нису хтели да га превезу у Солун, па смо платили приватно погребно предузеће – огорчен је Раде.

Он још чека да се преведу папири са грчког на српски, па да тело свог сина довезе у Србију.

– Купио сам му бели сандук јер није био ожењен… – рекао је на крају Раде и заплакао.

Родитељи на ињекцијама за смирење

Отац младића каже да супруга и он примају ињекције за смирење. За Стефаном тугује и његова старија сестра, која се зимус удала и стриц Небојша Неша Пантић, познати хармоникаш.

– Стефана је поклопио талас док се купао. Екипа хитне помоћи покушала је да га врати у живот, али, нажалост, није успела. Обдукција је обављена јуче, а од папирологије зависи хоће ли Стефан данас бити допремљен у земљу, па се још не зна време сахране – каже отац Раде.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ