Регион Србија

„Поново призива зло и несрећу“ Милов распоп ударио на Србе, па добио БРУТАЛНУ ПОРУКУ !

Мираш Дедеић, поглавар расколничке црногорске православне цркве, иза које стоји Мило Ђукановић, назвао митрополита Амфилохија ратним хушкачем којем би требало судити у Хагу и затворити га?

Распоп Мираш Дедеић, поглавар непризнате, расколничке црногорске православне цркве, коју подржава председник Мило Ђукановић, тражи да се митрополиту црногорско-приморском Амфилохију суди у Хагу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дедеић, кога је из православне цркве изопштила и проклела Васељенска патријаршија, устврдио је да је митрополит Амфилохије ‘ратни хушкач који призива зло и несрећу’ и да би због тога требало да му се суди у Хашком суду? Да брука и скандал буду још већи, Дедеић је ове сулуде оптужбе изнео у проусташком листу ‘Хрватски тједник’.

Безобразан и необразован. Према речима Дедеића, Црна Гора би требало да митрополиту Амфилохију ‘стане ногом за врат’.

Коју правду помиње Амфилохије, ратни хушкач против муслимана и католика, човек који треба да ‘лиже ране’ задобијене у ратовима по Босни и Хрватској? Уместо да по пресуди Хашког суда за ратно хушкање окајава грехе у затвору у Схевенингену, заогрнут омофором (архијерејска свечана одећа), он поново призива зло и несрећу. Било би мудро да, пре него ли он њој, држава њему стане ногом за врат – рекао је Дедеић.

Коментаришући ове бруталне претње, свештеник СПЦ у Црној Гори Миајло Бацковић каже да је Дедеић сам по себи ‘антиреклама’ за такозвану црногорску цркву.

Дедеић је рашчињени свештеник и анатемисано лице од стране Васељенског патријарха, али и сарадник ко зна којих све служби. Ова његова изјава, али и претходне да треба рушити цркве и посветити Сребреницу, указују на то да се ради о особи која је недостојна пажње. Нека се Мираш брине о оном суду који ће бити вечан и коначан, суду Божијем – подвлачи Бацковић.

Портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић истиче да реч Дедеића у Црној Гори данас баш ништа не значи.

– У последње време Дедеић је велики миљеник медија у Хрватској и БиХ, поготово оних који заступају политику НДХ, оних који ‘Олују’ држе за херојски чин, а Насера Орића за хероја. Ако је Дедеић њихов ‘пик’ из Црне Горе, јасно је којим то циљевима он служи. Први на његовом удару јесте митрополит Амфилохије и СПЦ – наглашава Ковачевић.

Одбрана достојанства
И Андрија Мандић, лидер Демократског фронта, оцењује да је Дедеић ирелевантан.

– У сусрет доношењу нових изборних закона, за које је потребна двотрећинска већина, захтеваћемо промене и допуне Устава како би се зауставила дискриминација и прогон Срба и СПЦ. Црна Гора је дужна да српском народу, који је створио њену прву државну организацију, као и СПЦ, која је дуго времена била главна и световна и духовна адреса, омогући равноправан третман – закључује Мандић.

Извор: srbijadanas.com

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ