Србија

ИЗБОДЕН СРПСКИ ДЕЧАК У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ!

Фото: Pixabay.com

Српски дечак избоден је јуче у сукобу у са албанским дечацима у близини моста преко реке Ибар у северном делу Косовске Митровице, а неколико учесника је приведено, речено је Срни у косовској полицији.

У непосредној близини моста на Ибру у Косовској Митровици, јуче у поподневним часовима избодено је малолетно лице српске националности, сазнаје КоССев из извора блиских полицији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама из болнице, у шок соби је хоспитализован Д.Б. пише Коссев.

Дежурни лекар у Клиничко – болницком центру у северној Косовској Митровици Гојко Игрутиновиц изјавио је да је српски младић кога је вечерас група Албанаца убола ножем, оперисан и да је тренутно стабилно.

“Пацијент Б.Д. који је примљен у вецерњим сатима у стању искрвављења у хеморагичном шоку оперисан је хитно. Он је повређен хладним оружјем у пределу леве половине грудног коша и леве слабине са повредом крвних судова. Пацијент је оперисан и смештен је на одељење интезивне неге“, рекао је Игрутиновиц.

Младић је тренутно стабилно и његово стање се прати, додао је Игрутиновић.

До сличног инцидента у којем је ножем избоден младић такође српске националности од стране лица са капуљачама из јужног дела града дошло је и 2015.

Према незваничним информацијама са терена из више извора, до инцидента је наводно дошло након краћег вербалног сукоба групе српских младића са групом Албанаца који су прешли мост из правца Јужне Митровице. Младићи су се сукобили у близини перионице са леве стране моста.

Друга лица која су учествовала у овом инциденту, као и родитељи повређеног тренутно дају изјаве полицији

Портпарол косовске полицијске службе за регион север Косова Бранислав Радовић рекао је Срни да је група албанских дечака прешла на северну страну моста, али није могао да потврди да ли је реч о међунационалном инциденту

Радовић је навео да је дечак данас после подне повеђен оштрим предметом и да је у току увиђај.

Радовић је навео да ће све информације у вези са овим инцидентом биће саопштене након што буду узете изјаве од учесника сукоба који су у међувремену приведени у полицијску станицу.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ