Србија

КАКО СУ ХУЛИГАНИ ПЛАНИРАЛИ ДИВЉАЊЕ НА АУТО-ПУТУ: Полиција пронашла палице, ОСМОРИЦА ИЗА РЕШЕТАКА!

Основни суд у Обреновцу одредио је притор осморици хулигана окривљених за насилничко понашање које се одиграло прошле недеље на аутопуту „Милош Велики“. У међувремену ухапшен је и десети хулиган који је учествовао у нередима на ауто-путу, док се и даље трага за шесторицом.

Маскирани нападачи су у ноћи између 27. и 28. августа излетели на ауто-пут „Милош Велики“ код Мислођина у Обреновцу, зауставили саобраћај и наоружани палицама, бакљама и стакленим флашама лупали возила при чему је лакше повређено троје људи. Полиција је ухапсила Т. С. (20), Н. П. (25), К. З. (20), М. З. (18), Н. Ђ. (25), Ј. С. (22), Ф. Р. (24), Ф. Г. (25) и С. В. (25), а данас је ухапшен и М. А. коме је, како сазнајемо, по налогу Тужилаштва одређено задржавање до 48 сати. Како сазнајемо, нападачи су припадици навијачке групе “Гробари Обреновац”, а на овој локацији направили су сачекушу навијачима који су се враћали са утакмице Црвена Звезда – Јанг Бојс одигране тог дана на Маракани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пријава је поднета против 16 лица, од којих је двоје малолетно и поступак против њих не води Основно тужилаштво у Обреновцу. Пронађено је десет окривљених и њима је од стране тужилаштва одређено задржавање у трајању до 48 сати, док су остали у бекству. Деветорица окривљених су изнели своје одбране у тужилаштву, након чега је тужилаштво предложило притвор. М. А. који је данас приведен такође ће бити изведен пред тужиоца – кажу у Основном јавном тужилаштву у Обреновцу.

Из тужилаштва додају да је суд у односу на осморицу окривљених одредио притвор до 30 дана, док је у односу на М. З. (18) суд изрекао забрану прилажења, састајање и комуникацију са другим окривљенима и оштећенима у овом поступку. Из тужилаштва додају да ће на то уложити жалбу, односно тражити да се и њему одреди притвор.

Окривљенима се на терет ставља кривично дело насилничко понашање у групи, за које им по Кривичном законику прети од шест месеци до пет година затвора.

– Њима се на терет ставља да су по претходном договору и у групи организовали напад на навијаче који су се враћали са утакмице Црвена Звезда – Јанг Бојс. Они су претходно оформили групу на друштвеној мрежи Вибер где су договорили тај напад – додају у тужилаштву.

Пронађено је неколико доказа, а како незванично сазнајемо полиција је пронашла палице које су коришћене у нападу.

Кренули на море, задобили посекотине по телу

Како је „Блиц“ већ писао, када је полиција те вечери изашла на терен затекла је два разлупана возила и четворицу младића од којих су тројица повређена у инциденту.

– На путу је стајао рено новосадских регистарских ознака, којем је било поломљено стакло на возачевим вратима. У возилу су била два младића који су задобили посекотине по рукама – рекао је за „Блиц“ добро обавештен извор.

Неколико метара даље полупан је „ситроен“ страних регистарских ознака. Непознати починиоци су разлупали сва стакла на левој страни возила, али и врата и бранике. У том возилу су били М. Д. (29) који је прошао без повреда и М. Ђ. (31) који је имао посекотине у пределу врата.

Како сазнајемо од извора блиских истрази, младићи су рекли да не знају ко их је напао и да су кренули на одмор у Црну Гору када су их непознати и маскирани нападачи зауставили и палицама им полупали аутомобиле.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ