Регион

МИЛО ОЈАДИО БУДВУ ЗА 100 МИЛИОНА ЕВРА! Сви детаљи пљачке века на Црногорском приморју!

Највећи тајкуни, међу којима је било и косовских Албанаца, уопште нису платили таксе на луксузне некретнине, али су зато „частили“ ДПС и његовог вођу.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, завршио је економски факултет као један од најгорих студената у својој генерацији и у његовом су индексу преовладавале шестице. Но данас за себе слободно може да каже да је одличан економиста јер је постао један од најбогатијих људи не само Црне Горе него и света!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је претходних дана у Будви покренуто питање о неплаћању комуналија неколико великих инвеститора који су изградили луксузне комплексе на „пјену од мора“ у периоду када је Ђукановић био премијер, клупко озбиљне финансијске преваре почело је да се одмотава.
Како „Ало!“ незванично сазнаје, сума коју је Будва изгубила због закона које је Ђукановић осмислио и уз помоћ тадашње Скупштине спровео у дело износи готово 100 милиона евра.

Наиме, када су инвеститори из Подгорице пожелели да купе земљиште у Будви како би изградили луксузне зграде, Ђукановић је дошао на идеју да уведе законе којима би олакшао инвеститорима, обезбедио свој конто, као и конто партије Демократске партије социјалиста, а ојадио општину Будва! Извор „Ало!“ каже да је тадашњи црногорски премијер стајао иза закона који омогућава да нови инвеститори, превасходно у Будви, не морају да плате до тада обавезне комуналије док граде зграде. Новац је наводно требало да дају тек када добију употребне дозволе. Но када су луксузне некретнине биле изграђене, Ђукановић је увео нови закон, тачније онај који је гласио да употребна дозвола није обавезна, што је тада шокирало многе јер ниједан објекат данас не испуњава стандарде сигурности. На тај начин омогућио је да највећи тајкуни, међу којима је било и косовских Албанаца, који су уједно били и финансијери његове партије, уопште не плате таксе на луксузне некретнине.
Осим тога што је ДПС због свега тога добио финансијску „захвалницу“, и Ђукановић није остао празних руку, па је део новца који је требало да добије општина отишао на његов приватни рачун, испричао је за „Ало!“ добро обавештени извор из црногорске владе.

С друге стране, он додаје да је Ђукановић тада ушао у рат са Светозаром Маровићем, потпредседником ДПС-а, који је прозрео његов план за узимање новца и успротивио се томе јер то је одмах значило много мање пројеката за Будву, коју је он до тада неприкосновено водио.
Осим тога што су им односи захладнели због чињенице да је Маровић био против довођења инвеститора из Албаније и Турске на црногорско тржиште, што је била Милова идеја како би се решио Руса, случај употребних дозвола додатно је уздрмао њихов већ пољуљани однос.
Наиме, Маровић је тадашњем председнику општине Будва наложио да тужи инвеститоре из Подгорице за неплаћене комуналије, што је овај и учинили, а такође нису желели да луксузне зграде прикључе на водовод док дугови не буду измирени. Када је Ђукановић то сазнао, додатно се уротио против Маровића, па је тада покренуо велики број хапшења у Црној Гори, између осталог и хапшења чланова породице Маровић. Након тога, цео случај је све до данас био заташкан.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ