Спорт Србија

МИЛОГОРЦИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ СИМБОЛА СРПСТВА! Никола Вучевић са ТРИ ПРСТА прославио тројку, сада га РАЗАПИЊУ!

Фото: јутјуб

Кошаркаши Црне Горе неће овај премијерни Мундобаскет памити по добром пошто су, могло би се слободно рећи, доживели два дебакла у прве две утакмице у Кини, са селекцијама Грчке и Новог Зеланда.

Један од оних који је највише разочарао, а од кога се највише и очекивало, јесте центар НБА екипе Орландо Меџика Никола Вучевић, који је прва звезда ове екипе. Искусни центар није се, међутим, прославио у уводна два окршаја против Грчке и Новозеланђана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, у дебаклу од Хелена постигао је само 12 поена, док је у новом данашњем неуспеху убацио три коша више.

Навијачи “Ђетића“ су бесни на Николу, али српски навијачи га величају због потеза за време данашње утакмице са Новим Зеландом. Вучевић је један кош, тачније тројку, прославио са три подигнута прста што је изазвало праву полемику на друштвеним мрежама.

На друштвеним мрежама појавили су се коментари типа: „да ли ће режим у Црној Гори казнити аса Меџика, обзиром да се зна ко диже три прста приликом прослава“.

– П. Поповић, Дубљевић, Вучевић, Ивановић одлична борба. Нови Зеланд бољи. Судије да се опробају у тенису, а Шеховић да се држи ДПС-а, ангажоват’ га за изборе, да ради на терену. Него, ‘оће ли казнити ко Вучевића због дизања три прста после тројке? Ајде на једну руку, друже, али дигао је на обе, а знамо ко… три прста, овај… И тако – написао је црногорски аналитичар Лука Радоњић.

Само да се надамо да не искључе Николу из репрезентације после оне тројке и славља на „онај начин“ – гласио је коментар Александра Пламенца.

Црну Гору сада очекује борба за пласман од 17. до 32. места, што је резултат који ни мало не радује НБА звезду и најбољег играча тима Николу Вучевића.

– Судије су грешиле на обе стране терена. Мислим да смо прерано ушли у нервозу и препирку са судијама. Од старта се створила велика нервоза са наше стране. Мислим да су четири техничке грешке које смо добили превише и такве ствари не смеју да се дешавају на Светском првенству. Морамо да знамо да нисмо велика екипа, која ће имати, да тако кажем протекцију код судија, већ нам остаје да се боримо. Направили смо грешке, требали смо боље да одреагујемо у неким ситуацијама. То нас је коштало неколико поена. Мислим да судије нису разлог пораза. Момци са Новог Зеланда су одиграли сјајно, погодили су када је требало, ми нисмо и то је то – рекао је Вучевић и наставио:

Прилику да стигнемо до победе смо испустили у завршници треће и почетком последње деонице. Успели смо да надокнадимо двоцифрени минус, имали неколико позиција да повећамо предност, олако смо их прокоцкали, а ривал је одговорио са три узастопне тројке. Знали смо да су незгодан противник, да играју брзо и шутирају у раној фази напада. Нисмо одговорили на најбољи начин на то. Нови Зеланд је заслужено победио, закључио је Вучевић.

Шта ће бити од свега, сазнаћемно ускоро, али званичних саопштења из Црне Горе још нема, али верујемо да ће их бити.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ