Русија

НАПАДНУТА РУСКА ВОЈСКА! Експлозије одјекују до обале мора! Чека се наређење Путина!

Синоћ су се у обалском граду Џаблех чуле бучне експлозије, пошто су џихадисти испалили неколико ракета према ваздушној бази Хмејмим, на југозападу Латакије.

Према извештају из провинције Латакија, руске сирене упалиле су се вечерас када се неколико ракета приближило ваздушној бази Хмејмим са њеног североисточног обода.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У извештају се наводи да је руска противваздушна одбрана пресрела ракете и касније оборила беспилотне летелице које су коришћене за обарање пројектила на овој стратешкој инсталацији у југозападном региону Латакије.

Додаје се да су беспилотне летелице лансиране из региона Идлиб-Латакија на северозападу Сирије, који је пре свега под контролом џихадистичких група попут Хаџат Тахрир Ал-Шама и Туркестанске исламске партије.

Вечерашњи напад џихадиста је први овог месеца да су милитанти покушали да бомбардују ваздухопловну базу Хмејмим; претходно су напали ову средином августа.

Пошто се руске ваздухопловне снаге држе примирја, оне нису покренуле никакве ударе на провинцију Идлиб. Међутим, после овог напада, руске ваздухопловне снаге ће вероватно кренути у акцију бомбардовања Идлиба у наредним сатима.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ