Русија

Научник погинуо: Супруга га оставила самог у соби, кад се вратила затекла ЈЕЗИВУ СЦЕНУ!

Фото: Pixabay.com

Риб Давидовић (81), угледни научник погинуо је у несрећи у Химкију, близу Москве.

Давидовић је пао кроз прозор када је тренирао да хода новим штапом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Давидовић је живео у стану на 15. спрату са супругом Тамаром Макимовном. Пре неколико година, мушкарац је почео да има здравствене проблеме, због којих је био ограничен у кретању.

У вечерњим сатима на дан трагедије, пар је био код куће. Давидовић је рекао својој жени да жели да вежба ходање новим штапом. Тамара Максимовна оставила је мужа у соби, а она је отишла у кухињу. Након неког времена, чула је неразумљив звук и, трчећи унутра, видела је да штап лежи на поду крај отвореног прозора, а да њен муж није био у соби.

Гледајући доле, жена га је видела како лежи испод прозора. Када је сишла, пролазници су већ позвали возило хитне помоћи. Долазећи лекари могли су само да установе смрт.

Према речима Тамаре Максимовне, муж јој је често имао вртоглавице и неколико пута је знао да падне у несвест.

Риб Давидовић је имао скоро 50 година практичног пчеларског искуства, предавао је на државном универзитету и радио у казахстанској експерименталној пчеларској станици. Аутор је више од 70 објављених радова о пчеларству.

– Риб је био велики и вредни научник. Његова књига „Пчелар Русије“ с правом се може сматрати приручником пчелара – рекао је његов пријатељ и колега, шеф Друштва пчелара главног града, Аркадиј Паншин.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ