Србија

ОН ЈЕ РЕКАО ОНО О ЧЕМУ СВИ ЋУТЕ! ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА ЗАШТО АЛБАНСКЕ ТАКСЕ ЈОШ УВЕК ТРАЈУ!

Мирослав Лазански, војно-политички коментатор и будући амбасадор у Русији, тврди да Приштина не укида таксе од 100 одсто на робу из централне Србије зато што Америка користи те таксе како би натерала Београд да политички зарати са Русијом.

Лазански каже да је Вашингтон досад, да је заиста хтео, могао много јаче да притисне лажну државу Косово да повуче ову одлуку, али да то неће јер таксе користи као средство уцене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иако из САД стижу поруке да таксе које је Приштина увела на робу из централне Србије треба укинути и да је неопходан наставак дијалога, то се још није десило. То је све глума. Јер, да заиста хоће, Вашингтон је могао да притисне Приштину да одмах укине таксе. Овако, таксе се само користе како би се вршио посредан притисак на Србију. Њихова стратегија гласи овако: Аха, ви сте добри са Русима. Добро, хајте сад прекините однос са Москвом, па ћемо наговорити ове у Приштини да скину таксе – објашњава Лазански.

Амери се само фолирају
Да заиста хоће, Вашингтон је могао да натера Приштину да одмах укине таксе
Мирослав Лазански

Коментаришући ставове Метјуа Палмера, специјалног изасланика Стејт департмента за Западни Балкан, Лазански оцењује да косовски проблем није решив уценама.

– Палмер је као решење навео узајамно признање Београда и Приштине. Колико знам, Србија неће признати Косово. А да ли ће то икада урадити, не знам, јер у политици никада не реците никада… Него, да видимо шта добијамо. Принципи су принципи, али да видимо конкретно шта и како. Ми у овом часу чупамо шта се ишчупати може. Ситуација није једноставна и лака, косовски проблем постоји још од краља Александра и нико није успео да га реши – истиче Лазански.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ