Србија

ШТА ЈЕ ПОВОД ДИВЉАЊА НА АУТО-ПУТУ: Сачекуша хулигана која се замало завршила КОБНО је освета!

Напад на аутопуту „Милош Велики“ након утакмице Црвена Звезда – Јанг бојс који је извршило 16 припадника навијачке групе „Гробари Обреновац“ мотивисан је крађом заставе и барјака након туче ових група у Умки пред 145. вечити дерби 2013. године.

Група навијача Партизана су у ноћи између 27. и 28. августа направили сачекушу на аутопуту „Милош Велики“ навјачима Звезде који су се враћали са утакмице Црвена Звезда – Јанг Бојс одигране тог дана на „Маракани“. Њих шеснаесторица зауставили су саобраћај и наоружани палицама, бакљама и стакленим флашама лупали возила при чему је лакше повређено троје људи. Ухапшено је њих 11, од којих је двоје малолетника, а међу последњима се иза решетака нашао и осумњичени за организовање туче Марко Т. (24).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог напада је – освета. Управо навијаче Партизана из Обреновца су пре шест година напале „делије“, када им је одузета застава и барјак. Тог 2. новембра 2013. године играо се 145. дерби, а сукоб између две навијачке групе догодио се неколико сати пред утакмицу, и то на Умки.

Наводно су навијачи Звезде сачекали у овом насељу групу „Хед Хантерс“, која је кренула на дерби. Дошло је до обрачуна у којем су Обреновчани изгубили заставу и барјак. Медији су тада писали да су двојица навијача теже повређена (један је завршио у коми), док су двојица примљена у Ургентни центар. Неколико сати касније, на дербију, украдена застава „Хеад Хунтерса“ завршава окренута наопачке на трибини са навијачима Звезде, чиме су се „делије“ похвалиле као оствареним пленом.

Организатор притворен

Марко Т. (24) из Обреновца, осумњичени за организовање туче на аутопуту „Милош Велики“, изведен је јуче пред тужиоца и њему је, након што је саслушан, одређен притвор до 30 дана. Како „Блиц“ сазнаје у обреновачком тужилаштву, њему је притвор одређен по три тачке: због опасности од бекства, да не понови дело и да не утиче на сведоке.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ