Србија

АЛБАНЦИ ЗАТАШКАВАЈУ АТЕНТАТ НА ОЛИВЕРА?! Нове прљаве игре такозваног правосуђа у Приштини! ВРАЋАЈУ ИСТРАГУ НА ПОЧЕТАК!?

Суљ Хоџа, специјални косовски тужилац који води истрагу убиства Оливера, биће пензионисан, због чега ће се читав случај вратити на почетак, каже Ивановићева сарадница Ксенија Божовић.

На помолу је нови скандалозан покушај Приштине да заташка истрагу убиства лидера СДП Оливера Ивановића! Шиптарске власти на Косову планирају, наиме, да пензионишу Суља Хоџу, специјалног косовског тужиоца који води овај случај, и да тако читав процес врате на почетак. Тиме би се све додатно разводнило јер би уследила понављања саслушања сведока и упознавање новог тужиоца са предметом, што, наравно, води ка одуговлачењу и заташкавању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ништа није случајно
Делује ми као да се истрага намерно пролонгира и да се тражи начин да неко Оливерово убиство злоупотребљава кад му одговара
Милена Ивановић, Оливерова удовица

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици. За овај злочин још нико није оптужен, нити осуђен.

Смишљено одуговлачење

Потпредседница Ивановићеве странке Ксенија Божовић каже да би се избором новог тужиоца завршетак истраге убиства драматично пролонгирао.

Политика је препрека
С друге стране, Ивановићев адвокат Небојша Влајић уверен је да је политика, а не тужилац, препрека да се расветли злочин.
– На Косову је граница за одлазак у пензију 65 година. Одлазак актуелног тужиоца не би аутоматски значио да сви сведоци морају да се саслушавају поново. Нови би наставио тамо где је стао његов претходник. Могуће је и да ће доћи неко способнији од Хоџе, јер он ништа није успео. Мислим да су препреке да се убице открију више у политици, него у способности неког тужиоца – закључује Влајић

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ