Свет Србија

ОГРОМНО ХАПШЕЊЕ СРПСКИХ КРИМИНАЛАЦА У АМЕРИЦИ! Имали су и један специјалан задатак на улицама!

Фото: Pixabay.com

Пали са 526 килограма дроге! Само недељу дана после хапшења тројице српских држављана који су 880 килограма кокаина шверцовали из Мексика у Европу, у Америци су ухапшени Срби који су дрогу дистрибуирали по Канади, Аустралији, али по западној обали Америке.

Српске криминалце, као и чланове више организованих криминалних група међу којима има кинеских, канадских, мексичких и суданских држављана, ухапсила је Америчка агенција за борбу против дроге (ДЕА) и код њих пронашла 426 килограма кокаина, 45 килограма метамфетамина, 45 килограма синтетичке дроге МДМА и готово 10 килограма хероина!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшено је 30 људи који се сумњиче да су дрогу набављали у Мексику и да су је затим дистрибуирали у Јужну Калифорнију, а потом у Канаду, саопштиле су америчке федералне власти.

Они су користили своје везе са мексичким картелима, па су осмислили план како да посао у вези с дрогом прошире и освоје америчко тржиште, а акценат је стављен на Лос Анђелес. Тужиоци тврде да су били чланови међународних криминалних организација који су заједно радили на шверцу огромне количине хероина и кокаина из Мексика до Канаде преко Јужне Калифорније, укључујући градове Комптон, Вентура, Коста Меса и Редланс, где су део кокаина или хероина мењали за велике количине екстазија.

Тројица оптужених ухапшени су у четвртак у области Лос Анђелеса, а 10 је приведено у Сијетлу и Ванкуверу.

– Срби су били задужени да направе план и остваре контакте са мексичким картелима од којих су купили дрогу, док су кинески, канадски и мексички криминалци били задужени за транспорт, а Суданци за дистрибуцију и обезбеђење товара. У тренутку хапшења, осим велике количине наркотика, код осумњичених је пронађено око 811.000 канадских долара – навели су у америчком тужилаштву.

Други пут су, наводе тужиоци, дрогу прокријумчарили у Канаду. Потом су је неки оптужени из Јужне Калифорније пребацили у Аустралију. Оптужени су наводно користили модификоване мобилне са шифрама војне класе да би сакрили своју комуникацију. Федерални тужиоци су саопштили да те телефоне углавном производе канадске компаније, које уклањају вец́и део њихових функција, остављајуц́и само шифровани систем електронске поште.

Државни тужилац похвалио је рад федералних служби, поготово што је заплењена велика количина наркотика и разбијена група за коју нико није знао.

– Група је радила у тајности, а сумња се да јој је циљ био да преузме америчко тржиште. Они су успели да отворе нови канал којим су дрогу из Мексика пребацивали у Америку. Занимљиво је што би део дроге одлазио из Калифорније у Канаду, а део у Аустралију. То значи да се та група повезала са локалним нарко-дилерима, којима су им испоручивали робу. Циљ им је био да преузму велико тржиште и мобилишу људе који нису из криминогених средина како не би упадали у очи. Такође, главни актери су, како се сумња, српски криминалци, који су успели да повежу међународне криминалне групе и који су користили своје везе са мексичким картелима -навели су у америчком тужилаштву.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ