Србија

УХАПШЕН НИКОЛА ГАЛИЋ! Пао у великој акцији полиције, прети му доживотна робија!

Фото: јутјуб

Амерички агенти дуже време су пратили деловање крими-групе, а поред Србина, иза решетака нашло се још 12 особа.

У великој акцији америчког федералног истражног бироа (ФБИ) разоткривена је тридесеточлана међународна криминална група која се сумњичи да је кријумчарила више од три тоне наркотика из Мексика у Канаду и Калифорнију! Досад је ухапшено 13 припадника ове организације, међу којима је и српски држављанин Никола Галић!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим Галића, сумња се да је овој групи припадало још српских криминалаца који се сумњиче да су део међународне нарко-мреже која је дрогу мексичких картела дистрибуирала у чак три државе.

Амерички агенти дуже време су пратили деловање крими-групе, а поред Србина, иза решетака нашло се још 12 особа, које се терете за међународно диловање наркотика. Акција хапшења спроведена је у Лос Анђелесу и на неколико локација у Канади, а полиција интезивно трага за преосталим припадницима ове групе. Према досадашњим информацијама, ова нарко-мрежа састављена је од канадских, мексичких, кинеских, суданских и српских криминалаца – преносе амерички медији.

У акцији је заплењено 944 килограма кокаина, око 20 килограма хероина, 209 килограма синтетичких дрога метамфетамин. Поред тога, заплењено је око 811.000 америчких долара највероватније стечених трговином наркотицима. Галићу су лисице на руке стављене у првом удару на ову организацију, а сумња се да је он налазио штекове за пошиљке дроге.

– Галић, који је у криминалним групама познат под надимком Лео, имао је задатак да пронађе складишта за сакривање дроге која је произведена и допремљена из Мексика. Он је у ту сврху изнајмио штек у Калифорнији и старао се о томе да дрога не буде откривена – наводи се у оптужници коју су амерички истражни органи подигли против припадника ове крими-групе, којима сада прети од 10 година затвора, што је минимална казна, до доживотне робије!

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ