Русија

ПУТИНОВ АВИОН КРЕНУО НЕКОНТРОЛИСАНО ДА СЕ ТРЕСЕ, А ПИСТА СЕ НИЈЕ ВИДЕЛА: Пилот о најгорем лету у животу (ВИДЕО)

Фото: јутјуб

Владимир Федорушкин, истакнути пилот и некадашњи командир руског председничког авиона, открио је како су његов копилот и он једном приликом доживели праву драму током лета са Владимиром Путином.

Ситуација је била толико незгодна да је могло да дође до озбиљне несреће.

Федорушкин се присетио лета од Москве до Путиновог родног Санкт Петербурга.

„Време је, у оба града, било веома неповољно за летење, ветрови су дували са свих страна. Полетели смо и на висини од 5-6.000 метара наступиле су невероватне турбуленције. То су биле турбуленције на ведром небу“, објаснио је.

 

Како је рекао, био је то најтежи лет у његовој 40-годишњој каријери.

„Аутопилот се стално искључивао, а палица са воланом је била ограничена на трећину обртаја. Попели смо се на 9.000 метара и толико смо се тресли да, да нисмо били завезани, ударали бисмо главама о плафон авиона“, рекао је.

Ни слетање није било ништа боље. Киша је толико падала да се писта једва видела.

„Управљач авиона смо морали да држимо да стоји мирно, а чак и у условима када све ради нормално, то је тешко, а померао се само за трећину“, присетио се.

Упркос свему, слетели су безбедно, али је пилота чекао нови проблем – председник Путин га је позвао на разговор.

„Позвао ме је у своју канцеларију. Питао ме је шта се то догодило. Имали смо краћи разговор, не много пријатан. Вероватноћа да промашимо писту била је 90 одсто, али нам се то ипак није догодило“, додао је Федорушкин који није прецизирао када се догодио овај инцидент.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ