Свет

ЕВРОПСКИ ЛИЦЕМЕРИ: Оћутали страдања Срба, а буне се због најаве напада у ЕУ !

Неправда: Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже да западне земље немају слуха за паљење српских светиња, што је апсолутно лицемерно.

Четворо албанских терориста са Косова осуђено је због планирања напада на војнике НАТО, објавио је Браселс тајмс! Они су претходно палили православне цркве на Косову и Метохији и планирали нападе на српске кафиће у Грачаници, али су западне земље реаговале тек након што су и оне дошле у опасност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ови албански терористи су радили за Исламску државу, а из Брисела су одмах стигла упозорења да су планирали више организованих напада на Белгију и Француску. Иако се истој терористичкој групи претходно ставило на терет паљење српских цркава на КиМ, муњевите акције настале су тек када су се претње прошириле и на западне државе. Стручњаци за безбедност оцењују да је то убедљиво постојање неједнаких аршина и да су Западу злочини над Србима и Србијом мање алармантни него над било којом другом државом.

Имали експлозив

– Три мушкарца и једна жена осуђени су за ратовање за злогласну исламистичку терористичку организацију Исламску државу. Двојица од њих имају белгијско држављанство: вођа групе Бујар Бехрами (26), који је ухапшен у септембру, и Грамош Шабани (26), који је ухапшен у јуну са Ресимом Кастратијем (26) и Едоном Халити (25). Њих четворо су обучени и за бомбашке самоубилачке нападе, на шта указују експлозив и опрема коју су имали. Нападе су планирали и на кафиће у Грачаници – пише Браселс тајмс.

Антисрпска политика

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже за Курир да смо редовно сведоци догађаја који, као овај, показују да западне земље немају слуха и разумевања за нападе с којима се Србија суочава.
– Ово четворо терориста су парадне жртве једне лажне принципијелности у борби против тероризма. Заправо, права борба против тероризма на Косову не постоји јер је она тамо геополитички национални пројекат и није активност само једне групе, него општег стања, антисрпског духа и антисрпске политике. Кад год прогањају Србе, то је за Запад позитивно и то се не санкционише, а били смо сведоци ригорозних кажњавања када су напади усмерени на друге. Они немају слуха за паљење српских цркава и то је апсолутно лицемерно – каже Галијашевић.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ