Регион

СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА: Мило НАТО пакту наменио поклон који ће увредити сваког Србина!

Влада Црне Горе усвојила одлуку о формирању „војно-стрелишног полигона“ на Сињајевини.

Црногорски председник Мило Ђукановић планира да НАТО пакту поклони планину Сињајевину

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На њој се налази Храм Светог Василија Острошког Чудотворца, у народу познатијем као црква Ружица

Влада Црне Горе усвојила одлуку о формирању „војно-стрелишног полигона“ на Сињајевини. Митрополит Амфилохије: Скрнаве свету планину, дају је окупаторима да праве нови „Бондстил“, нови полигон за злочине

Црногорски председник Мило Ђукановић планира да НАТО пакту поклони планину Сињајевину, са све Храмом Светог Василија Острошког Чудотворца, у народу познатијем као црква Ружица!

Тровање уранијумом

Влада Црне Горе усвојила је једногласно неопозиву одлуку о формирању војно-стрелишног полигона на Сињајевини, која се налази на северу Црне Горе, упркос оштром противљењу невладиних организација и мештана. Војни полигон ће се, како се планира, простирати на површини од 7.500 хектара, а обухватаће и простор на којем је храм СПЦ.

Власт планира да читаву планину преда у руке наследницима наци-фашизма и оскрнави је. Косово и Метохија су затровани уранијумом, а власт хоће исто то да уради Сињајевини, да затрује земљу и воду. Хоће да је да у руке окупаторима да је претворе у полигон за злочине. Народ има благослов да брани ову планину, да не крену одавде нови злочини као што злочини крећу од „Бондстила“. Бешчашће је да се дозволи да се овде успостави војни полигон. На овом месту мора да се каже истина Божија – апелује Амфилохије.

Коментаришући ове наводе, свештеник СПЦ у Црној Гори Миајло Бацковић истиче да режим у Подгорици одавно ради само у корист личног интереса.

Увек против народа

– Свако опште добро и народна воља за њих су празно слово на папиру, што се види у на примеру Сињајевине. Они који су све што било државно „приватизовали“ и уништили сада желе да отму и оно мало што је још остало од наше светиње и имовине, као и оно што нам је Бог дао, пашњаке и богатства на Сињајевини – упозорава Бацковић.

Марко Ковачевић, портпарол опозиционе НСД, оцењује да је премијер Марковић недавно истакао да је Влада Црне Горе признала тзв. Косово иако је знала да је више од 80 одсто становништва против те одлуке.

– Сад се говори о Сињајевини и полигону са истом свешћу да увек треба радити супротно од већинске воље народа. Војска Црне Горе нема толико капацитета, не треба јој толики полигон, па је јасно да се ово гради за НАТО, за снаге које су бомбардовале Србију и Црну Гору 1999. године. Те окупаторске трупе су свуда уништиле простор који им се дао на коришћење – закључује Ковачевић.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ