Свет

ВЕЛЕИЗДАЈА У БЕЛОЈ КУЋИ! Побуна против Трампа због отказа !

Џон Болтон кога од милоште зову у свету „јастреб америчке администрације“ отпуштен је данас са места Саветника за националну безбедност. Вест о отказу коју је свету саопштио његов шеф Доналд Трамп запрепастила је све, а као бомба одјекнула је и у Србији.

После Трамповог твита о отказу, огласио се на Твитеру и сам Болтон једном кратком реченицом:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Синоћ сам понудио да поднесем оставку, а председник Трамп је рекао: „Хајде да разговарамо о томе сутра.“, написао је Болтон и тиме изнео своју верзију приче о отказу у Белој кући.

Светски медији већ спекулишу око разлога зашто је Трамп дао отказ Болтону, па се тако наводи да главни сукоб је избио око Авганистана и Трампове најаве прекида разговора са Талибанима, али и предмет спора је Северна Кореја и њене ракетне пробе, на које Болтон није баш благонаклоно гледао као Трамп.

Наиме, амерички председник Доланд Трамп објавио је на Твитеру да је отпусио свог саветника за националну безбедност Џона Болтона.

“ Веома се не слажем са већином његових предлога, као и остали у Администрацији. И због тога сам замолио Џона за његову оставку, коју ми је јутрос и уручио“, написао је Трамп на Твитеру и захвалио се Болтону на досадашњој сарадњи.

Трамп је најавио да ће новог саветника за националну безбедност именовати идуће седмице.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ