Србија

ПОЧИЊЕ ОФАНЗИВА! Вучић дао знак за старт, Србија вади своју ЏОКЕР КАРТУ!

Председник Србије стигао је у Ватикан.

Председник Србије Александар Вучић боравиће у званичној посети Светој столици, Ватикану

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом, председник Вучић имаће одвојене сусрете с папом Фрањом и кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете Столице

Вучић у Ватикан отишао у пратњи делегације

– Идем и у Ватикан код папе да их молим да не признају Косово – рекао је Вучић недавно новинарима у Београду.

Вучић овом посетом креће у дипломатску офанзиву, коју је раније најавила премијерка Ана Брнабић, а за сам старт припремио је „џокер карту“ на коју ће заиграти у случају да околности то налажу.

Председник Србије у Ватикан отишао је са делегацијом у чијој је пратњи професор Дарко Танасковић, бивши амбасадор Србије при УНЕСЦО и дугогодишњи амбасадор при светој столици, а дочекали су га надбискуп Франческо Каналини и монсињор Џозеф Марфи.

Танасковић је као амбасадор Србије у Унеско био директно укључен у борбу против пријема Косова у Унеско и ту битку је добио 2015. године.

Борба против захтева Приштине, који је у њено име поднела Албанија, подржана од четрдесетак држава, интензивно је трајала више од пола године и одвијала се у париском седишту Унеска и у седиштима других међународних организација.

Савезници Албаније, међу којима су најангажованији у бесомучном лобирању свим средствима били САД, Велика Британија, Немачка, Француска, Саудијска Арабија, Аустрија, Турска, Словенија и још десетак земаља, настојали су да створе атмосферу свршеног чина, али српску делегацију на челу са Танасковићем то није обесхрабрило.

Деветог новембар 2015. године на заседању Генералне конференције Унеска одбијен је захтев Косова за пријем у ту Организацију.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ