Србија

ПОКРЕЋЕ СЕ СМЕНА ПРЕДСЕДНИКА! Високи функционери спремају тешку уроту пред изборе?!

Драган Ђилас, лидер Савеза за Србију, врши све јачи притисак на Демократску странку.

Ђилас од демократа тражи да донесе одлуку о бојкоту избора које ће се сви функционери те странке придржавати

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђилас је од лидера ДС Зорана Лутовца тражио гаранцију да нико из те странке неће самостално подржати Сергеја Трифуновића

Драган Ђилас, лидер ССП-а и један од лидера Савеза за Србију, врши све јачи притисак на Демократску странку да донесе одлуку о бојкоту избора које ће се сви функционери те странке придржавати, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених извора блиских ДС-у.

Према речима наших саговорника, Ђилас је од Лутовца тражио гаранцију да нико из ДС-а неће самостално подржати Сергеја Трифуновића и Покрет слободних грађана ако тај покрет одлучи да изађе на изборе.

Ђилас недељама страхује које ће одлуке донети ДС и ПСГ када је реч о бојкоту. Он преко Лутовца и помоћу меница контролише демократе, али Сергеја Трифуновића не може. Јасно му је да би ДС и ПСГ могли да сруше његову идеју о бојкоту, изађу на изборе, добију подршку грађански оријентисаних бирача, уђу на велика врата у парламент и Савез за Србију пошаљу у историју – наводе наши извори и додају да је ситуација у ДС-у месецима хаотична.

Извори из ДС-а помињу чак и могућу смену председника те странке Зоран Лутовца.

Функционери и посланици ДС недељама трпе омаловажавање, увреде, оптужбе коалиционих партнера из Савеза за Србију. У суботу би требало да се одржи седница Главног одбора и биће то бурна седница јер Лутовац има све мању подршку у ДС-у, па није искључено да се на седници покрене питање његове смене. Да ли ће функционери успети да се изборе са Ђиласом и Лутовцем, видеће се на тој седници, а до тада ће очи многих демократа бити уперене у Сергеја Трифуновића, јер се он засад једини успешно супротставља Ђиласу – закључују наши извори из ДС-а.

Да је ситуација у ДС-у алармантна, показује и изјава посланика те странке Радослава Милојичића Кене. Он је истакао да се нада да ДС неће изабрати бојкот.

– ДС је странка мислећих људи, а онај ко то није схватио, отишао је из ДС-а. Одлуку ће донети органи странке и ја ћу је се придржавати каква год буде. Надам се да ће ДС изабрати борбу, а не бојкот, рад, а не седење код куће, смену Вучића, а не да му поклонимо још четири године власти – казао је он за један дневни лист и додао да ће многи изаћи на изборе и гласати упркос бојкоту.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ