Србија

У табору ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ се закувало: СТАЊЕ ЈЕ НЕИЗВЕСНО!

Бојкот или излазак на изборе је дилема која може да одлучи судбину Демократске странке, а субота ће изгледа бити „дан Д“ када је реч о демократама.

Да се у табору ДС-а озбиљно закувало, показује и то што се у странци прича да Драган Ђилас, председник ССП-а и један од лидера Савеза за Србију, поткупљује чланове Главног одбора ДС-а из унутрашњости да на седници у суботу изгласају бојкот, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених извора блиских демократама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђилас тера ДС у бојкот јер ће као главни поверилац који је откупио дуг од банке преузети ту странку чим престане државно финансирање. Многи чланови и функционери Демократске странке страхују да ће Ђилас по преузимању странку утопити у своју партију, Странку слободе и правде, и тако ДС избрисати са политичке сцене Србије – наводе наши извори, који додају да постоји јака струја у ДС-у, којој припадају народни посланици демократа, која ће се супротставити Драгану Ђиласу и Зорану Лутовцу, актуелном лидеру ДС-а.

Стари чланови се надају да ДС неће пасти у руке Драгана Ђиласа, који је ту странку напустио пре неколико година када је пала са власти. Један од излаза јесте да затраже смену Зорана Лутовца, актуелног лидера странке, који не ужива подршку ни функционера, ни гласача, ни симпатизера демократа – додају наши извори.

Подсетимо, „Ало!“ је средином 2018. године писао да је Ђилас успео да Зорана Лутовца доведе на чело ДС-а помоћу уплате чланарина. Наши извори су тада тврдили да је издвојио одређену суму за уплату чланарина и на тај начин утицао на делегате који су изабрали новог председника ДС-а.

Екипа портала Ало.рс покушала је да ступи у контакт са председником Странке слободе и правде Драганом Ђиласом и провери ове наводе, али се он није одазивао на наше позиве.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ