Idvajamo Svet

Misterija smrti Srpkinje u Austriji rešena! Muškarac zbog dugova digao ZGRADU U VAZDUH! Sve stare tvrdnje pale u vodu

Eksploziju u zgradi u Beču, u kojoj je poginula Srpkinja Ana Borojević (29) iz Velike Plane, namerno je izazvao D. Š. (22) u svom stanu.

Ovaj mladi kuvar je posle otkaza koji je dobio na poslu odlučio da izvrši samoubistvo i 26. juna detonirao plinsku bocu. U eksploziji je deo zgrade od siline detonacije raznesen, a Ana Borojević koja je bila u stanu sa dva maloletna sina je od detonacije izletela iz zgrade i na nju su se obrušili zidovi.

Tri meseca kasnije istraga je potvrdila da je eksploziju izazvao D. Š. u svojoj kuhinji. On je, kako su preneli austrijski mediji, namerno oštetio dovod gasa, a zatim varnicom ili otvorenim plamenom izazvao eksploziju.

Motiv za ovako suludi potez krije se u finansijskim problemima D.Š., saopštila je austrijska policija, a prenose austrijski mediji. On je naime neposredno pre toga ostao bez posla što ga je izuzetno pogodilo, a dugovao je i novac za zakup stana.

Osim D.Š. i Ane koji su smrtno stradali, u detonaciji je povređeno još 15 osoba, a neki od njih i dalje se nalaze u bolnici. Zbog velikih oštećenja koje je zgrada pretrpela svi stanari su iseljeni, a zgrada je srušena i biće izgrađena nova.

Podsećanja radi, Ana Borojević iz Velike Plane živela je u Beču sa dvojicom maloletnih sinova i suprugom D. T. Anina majka se spletom okolnosti zadesila u neposrednoj blizi zgrade kada je došlo do nesreće ni ne sluteći da je u njemu izgubila dete. Potraga je trajala do jutra i tada je pronađeno telo njene ćerke pod ruševinama.

 

Izvor: Heute/ Srbijadanas.com

loading...
Loading...