Идвајамо Регион

Марко Милачић ухапшен након покушаја да… (ВИДЕО)

Црногорска полиција је јуче око 11.20 часова у центру Подгорице ухапсила предсједника Праве Црне Горе Марка Милачића и генералног секретара те партије Владислава Дајковића.

Милачићу је полиција ставила лисице на руке након што се попео на кров аутомобила и покушао да одржи говор испред зграде Врховног државног тужилаштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До инцидента је дошло око 11 часова када је, како тврди Милачић, полиција „непрописно и незаконито“ зауставила возило Праве са реквизитима, након што су покушали да одрже прес-конференцију испред зграде Врховног државног тужилаштва. Током акције полицајци су користили и спреј за очи.

Милачић је казао да је дужан да се у име ћутеће Црне Горе и ћутећих правника опрости од (црногорског) правосуђа преминулог од ћутања.

„Правдо, остала си сама без тужилаштва које би те достојно чувало“, поручио је између осталог Милачић, прије него што га је привела полиција.

Полиција је тако спречила Милачића да направи перформанс са мртвачким ковчегом и тако, на симболичан начин, одржи опело црногорском судству и тужилаштву.

‼️ПОГЛЕДАЈТЕ СРАМНО БЕЗАКОЊЕ И ХАПШЕЊЕ МАРКА МИЛАЧИЋА, КАО И ЊЕГОВ ГОВОР КОЈИ ЈЕ ОДРЖАО ПРИЈЕ НЕГО ЈЕ УХАПШЕН, А КОЈИ МУ НИСУ ДАЛИ ДА ОДРЖИ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТВА, ИАКО ЈЕ СКУП УРЕДНО ПРИЈАВЉЕН ПОЛИЦИЈИ!

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Wednesday, September 18, 2019

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ