Русија Свет

АМЕРИ СИМУЛИРАЛИ БОМБАРДОВАЊЕ РУСА! ГЕНЕРАЛ ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИО ПУТИНУ! СПРЕМНИ СМО ДА ВАС НАПАДНЕМО!

Амерички стратешки бомбардер Б-52 симулирао је у марту ове године бомбардовање крастарећим ракетама Калињинградске области, пише „Нешенел интерест“. Ова операција је извођена у оквиру пребацивања пет бомбардера са авио-базе у држави Луизијана на авио-базу у Великој Британији.

„Стратешки бомбардер Б-52Х, под бројем 60-0024, полетео је са авио-базе Барксдејл 14. марта 2019. године у 01.30, долетео до Канаде и извео симулацију напада крстарећим ракетама на територију Руске Федерације“, пише „Нешенел интерест“, позивајући се на независног аналитичара Стефана Воткинса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Авион је извршио заокрет тек на 60 миља од руског ваздушног простора у 11.10 и слетео на британску авио-базу у 13.32.

Амерички магазин наводи да је у Калињинградској области инсталирана врло снажна противваздушна одбрана, али према речима команданта Ратног ваздухопловства САД у Европи генерала Џефа Харигана, Пентагон је направио планове који би омогућили да се она сломи.

„То би била операција из више елемената, добро темпирана, уз коришћење ефективних средстава које бисмо искористили како бисмо гарантовали приступ тој области. Зато се и изводе војне вежбе. Стално вршимо оцене тих планова и ако ствар дође до њихове реализације, ми ћемо бити спремни“, изјавио је генерал групе новинарима.

Он није навео никакве детаље тих планова, али, како пише „Нешенел интерест“, може се претпоставити да се мисли на истовремено коришћење авијације, морнарице, копнених снага и сајбер-напада.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ