Здравље

ЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ! ОВИ ПОЗНАТИ СОКОВИ ИЗАЗИВАЈУ РАК: Ево и како!

Нови медицински докази откривају да наша зависност газираним напицима, иако се наизглед не чини баш озбиљном, може бити итекако опасна.

Толико опасна, да је недавно истраживање открило како би чак могла изазвати рак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студија је започета након што се повећао број случајева рака црева код особа млађих од 35 година, рекао је др. Луис Кентли са Универзитета Корнел.

Од тада, научници су установили како глукоза и фруктоза, које се налазе у напитцима заслађеним кукурузним сирупом, заправо убрзавају раст цревних тумора код мишева.

Мишеви који су били склони раку црева били су храњени кукурузним сирупом с високим процентом фруктозе, нешто мањим од онога колико се налази у лименци једног газираног пића.

Као резултат тога, “тумор је јео шећер … рак је користио фруктозу и глукозу заједно како би удвостручио стопу раста.” Застрашујуће.

Важно је, међутим, напоменути да су ови тестови спроведени на мишевима који су генетски модификовани да буду склони раку, тако да се то не може апсолутно пренети на људе, али истицање коришћења високог фруктозног кукуруза је свакако битна чињеница, без обзира да ли постоји или не директна веза с раком. Разлог томе је колико је блиско повезана с гојазношћу.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ