Регион

Њен најлепши дан се претворио у најгори! Убијена млада неколико дана пре свадбе !

Сенад Басарић (59) из Мостара ухапшен је због сумње да је у стану на Добрињи убио радницу Граничне полиције БиХ Ирму Форић (53) са којом је био у љубавној вези. Он је ухапшен након интензивне потраге припадника МУП-а Кантона Сарајево и Обавештајно-безбедносне агенције БиХ.

Према незваничним информацијама, породица убијене се последњи пут са Ирмом чула у недељу, након чега се, наводно, на њен телефон јављао Сенад, који је говорио да је Ирма “ту негде”, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто јој се више није јављала на телефон, Ирмина кћерка и зет су у среду дошли до њеног стана, где су пронашли њено тело, након чега су у 16.20 позвали полицију.

На место догађаја одмах је дошла полиција и лекари Завода за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево, који су у 16.40 констатовали смрт жене.

Извршеним увиђајем је констатовано да је смрт наступила насилним путем, односно да је претучена неким тупим предметом.

Потрага

Сумња је одмах пала на Басарића, који није затечен у стану, те је за њим расписана потрага. У потрагу се одмах укључила и ОБА, која је почела пратити кретање осумњиченог.

Испоставило се да је након убиства Басарић мирно изашао из зграде, те да су га виделе неке Ирмине комшије. Потом је побегао, покушавајући да заметне трагове.

Трећи дан након злочина вратио се до Ирмине зграде, да види шта се дешава, не знајући да полиција око њега плете своју мрежу.

– Пошто је био опкољен са свих страна, морао се предати, јер није имао куда да бежи. Приликом хапшења није пружао отпор – наводе из полиције.

Према причама познаника, Ирма Форић је пре неколико дана прославила рођендан, а кћерка јој је дошла у посету с поклонима.

Љубомора

На први поглед, њиховим комшијама и познаницима ништа није указивало да би се све могло овако завршити. Ирма и Сенад су наводно планирали да се венчају у петак, због чега је Сенад своје пријатеље питао да му буду кумови.

– Упознали су се на Фејсбуку, обећавао јој је „куле и градове“, али је убрзо почела долазити до изражаја његова посесивна природа и готово болесна љубомора. Ирми би ово био трећи брак. Била је у браку с генералом Сакибом Форићем, садашњим амбасадором БиХ У Пакистану. Након раскида упознала је другог мушкарца, али је он преминуо. Потом је путем Фејсбука упознала Басарића – појаснили су њихови познаници.

Мотив убиства за сада није познат, али постоје индиције да се ради о злочину из страсти.

Сенад је 2013. године писао и аустријском правосуђу због проблема приликом развода с бившом супругом, где је, по његовом мишљењу, суд одуговлачио овај процес. Он је навео да је због дужине овог поступка постао психички нестабилна особа.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ