Русија Свет

РУСИ И КИНЕЗИ УЛАЗЕ У ИРАН! Американци су још једном намагарчени: Трампова игра је пропала!

Иран је после одлуке САД да пошаље војску у Саудијску Арабију због ракетирања нафтних постројења, саопштио да ће са Русијом и Кином извести заједничке војне вежбе, преноси Блумберг

Вежбе Ратне морнарице одржаће се у Индијском океану и Оманском заливу, саопштио је портпарол Генералштаба Оружаних снага Исламске Републике Иран Кадир Незами.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Иран ће ускоро извести заједничке војне вежбе са Русијом и Кином у Оманском заливу и Индијском океану“, наводи агенција Фарс речи представника ресора, преноси Блумберг.

Незами је изјавио да ће током вежби војска разменити искуства у тактичким и војним маневрима. Ова одлука пала је за мање од 24 сата од како је председник САД ДОналд Трамп, после састанка са шефовима Пентагона, одлучио да пошаље војне трупе у Саудијску Арабију као одговор на „агресију Ирана против Саудијске Арабије“.

Министарство одбране Ирана је саопштило да ће у Техерану ускоро бити одржан састанак шефова генералштаба. Крајем јула, Русија и Иран су се договорили да прошире војну сарадњу. Командант иранске Ратне морнарице Хусеин Ханзади је саопштио да у будућности могу бити одржане заједничке војне вежбе двеју држава у подручју Ормуског мореуза.

 

Извор: bloomberg.com/ Информер.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ