Свет

ТРАМП ШОКИРАО ЦЕЛУ АМЕРИЧКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ: БАШ МЕ БРИГА ЗА УКРАЈИНУ,ВАЖНИЈА НАМ ЈЕ РУСИЈА!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Доналд Трамп сматра да су америчке акције у Украјини бесмислене и да само љуте Русију, са којом треба гајити пријатељске односе, пише „Вашингтон пост“.

Неименовани извор је више пута разговарао са америчким лидером који, према његовим речима, сматра: „То што ми радимо у Украјини је бесмислено и само љути Русију“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Став председника је да треба прихватити чињеницу да би Русија требало да буде наш пријатељ, а кога уопште брига за Украјину?“, цитира лист свој извор.

У чланку „Вашингтон поста“ се наводи да Трамп одбија да наведе конкретан датум састанка у Белој кући са украјинским председником Владимиром Зеленским, док помоц́ници шефа вашингтонске администрације желе да састанак буде одржан. Лист то повезује са захтевом Трампа и његовог адвоката Рудија Ђулијанија да се у Украјини покрене истрага против бившег потпредседника САД Џозефа Бајдена и његовог сина

Договор

Бивши градоначелник Њујорка Ђулијани је листу испричао да је током ове године обавио пет састанака са помоћником украјинског лидера Андрејом Јермаком. Притом, он је то урадио у својству председниковог адвоката и није информисао Амбасаду САД у Кијеву о таквој врсти контаката.

Према речима адвоката шефа вашингтонске администрације, украјинска страна је обећала да ће се испунити задатак.

„Вашингтон пост“ подсећа да је Америка обновила војну помоћ Украјини и да ће састанак Трампа са Зеленским бити одржан за време 74. седнице Генералне скупштине УН наредне недеље.

Подсетимо, Џозеф Бајден је најозбиљнији противник Трампа на предстојећим председничким изборима 2020. године.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ