Здравље Идвајамо

Одлична ствар: Научници направили апликацију, помоћу које можете да откријете симптоме канцера !

Уколико ћете поверовати паметном телефону да може да уради нешто тако битно као што је да препозна рак коже, желите да будете апсолутно сигурни да та апликација може да уради оно по чему се рекламира. На срећу, тврдње које износе људи иза апликације СкинВисион изгледа да су тачне.

СкинВисион је иОС и Андроид апликација која омогућава корисницима да процене и прате промене на кожи. Ради тако што корисници фотографишу делове своје коже који их брину помоћу свог телефона. У року од 30 секунди, алгоритам вештачке интелигенције процењује ризик. Постоји неколико могућности процене а то су – низак, низак са симптомима или висок.

Апликације препознаје и прави процену на основу одређених правила. Нерегуларне шаре на кожи, више боја на делу коже који вас брине, асиметрија, величина и неједнаке ивице. Све то чини део шаблона на основу којег ова апликација доноси одлуку. Уколико вас резултат забрине, требало би вероватно посетити дерматолога и проверити о чему се ради и да ли је потребно направити неки следећи корак.

“Потребно је напоменути да наша услуга није дијагноза, већ процена ризика али и препорука”, изјавио је представник СкинВисион тима Абигејл Блекбурн.

Велики део посета лекару, односи се баш на промене на кожи. Због тога тим који стоји иза компаније и апликције СкинВисион је изразио наду да ће њихова апликација помоћи људима да правовремено реагују или одустану од предвиђеног прегледа уколико за то нема потребе.

У њиховом последњем истраживању установљено је да је њихова апликација била прецизна у преко 95 одсто случајева, међутим научници наводе да и даље има места за напредак. У сваком случају, још један доказ велике моћи вештаке интелигенције која у овом случају има и корисну и племениту примену.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ