Русија

СТРАШНО: Војска Русије је постала мета Запада !

Специјалне службе западних држава свакодневно предузимају на стотине покушаја да се убаце у комуникациони систем руских Оружаних снага, изјавио је министар одбране Русије у интервјуу „Московском комсомољцу“.

Шојгу наводи да се Запад безапелационо меша у послове војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Покушаји да уђу у нашу мрежу комуникације свакодневно се броји на неколико стотина“, додао је министар.

Као други пример, он је навео покушаје одређених лица да „по налогу из иностранства“ дођу до информација о породицама погинулим војника који су служили у специјалним службама.

Шојгу је додао да се у медијима Русије и света избацују лажне вести о руској војсци.

„Наводно смо бомбардовали болницу, припремамо се да заузмемо неку земљу, десетине сандука је негде стигло, неко од начелника, руководства Министарства одбране је нешто направио“, набраја министар наслове из медија.

По речима министра, за борбу са таквим информационим нападима направљена је Главна војно-политичка управа.

Шта је главна претња Русији
Америчка вера у своју супериорност и могућност предузимања неразумних корака представља главну претњу Русији и другим државама, сматра Шојгу.

„Када схваташ своју рањивост и заинтересовани сте за очување равнотеже и опште безбедности, то те тера да укључиш мозак. А када сматраш, као што то по инерцији раде у САД, да је равнотежа снага направљена у твоју корист, у глави ти могу доћи различите идеје, укључујући најнеразумније“, разјашњава министар.

По речима Шојгуа, с тренутним нивоом информатизације и аутоматизације висока је вероватноћа грешке у систему управљања наоружањем. Управо зато, по његовом мишљењу, у последње време у први план је изашло питање осигурања информационе безбедности.

При томе, министар је сматра да за сада не постоји ризик учешћа Русије у великом рату.

„Сви ризици и последице које за собом вуче тотални рат су свима очевидне“, навео је он.

Министар одбране је додао да се Русија успешно супротставља САД.

„Супротстављамо се захваљујући нашој науци, нашој индустрији, нашим новим моделима. Осим тога, ми не покушавамо да се такмичи са њима на свим фронтовима. Ако ви анализирате војни буџет САД, схватићете да имају огромне трошкове на различите базе које се налазе по целом свету. Америка таквих база има 170“, рекао је министар, нагласивши да су трошкови САД само на операцију у Авганистану једнаки са годишњим руским буџетом.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ