Свет Србија

Нова шанса за запошљавање у Немачкој: Траже се следећа занимања !

Пројекат „Трипле Wин“, који ради у оквиру Немачке организације за међународну сарадњу ГИ, а у сарадњи са Националном службом са запошљавање саопштио је данас да је објавио последњи овогодишњи конкурс за запошљавање медицинских сестара и техничара општег и педијатријског смера у Немачкој. Пријаве се примају до 4. октобра.

Заинтересовани медицински радници могу да се пријаве преко Националне службе за запошљавање (НСЗ), а кроз овај пројекат за одлазак на рад у Немачку могу да конкуришу искључиво они са завршеном средњом четворогодишњом школом и завршеним стручним испитом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима синдиката, из Србије годишње одлази око 800 медицинских сестара и 750 лекара, највише интервентних кардиолога, радиолога и анестезиолога. „Трипле Wин“ пројекат налази посао искључиво за медицинске сестре и техничаре, општег и педијатријског смера, а годишње на овај начин посао пронађе око 110 људи, што значи да је досад запослење у Немачкој нашло укупно око 660 медицинара.

Пријављивање за учешће на пројекту врши се искључиво преко Националне службе за запошљавање (НСЗ), која је, поред евидентирања свих пријава, задужена и за проверу да ли уговор о раду, који је понуђен кандидатима, испуњава све правне услове према закону Републике Србије. Тако је ово, практично, једини контролисани начин одласка у Немачку.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ