Србија

СТРАШНО: Ево ко помаже ПРИШТИНИ !

Иако Приштина тврди да су се готово све чланице Извршног комитета Интерпола сложиле да се захтев за пријем тзв. Косова разматра на предстојећој Генералној скупштини у Чилеу, у седишту Интерпола кажу да ће се дневни ред тог заседања утврдити тек у октобру, пишу „Вечерње новости“.

Дневни ред 88. Генералне скупштине Интерпола прелиминарно је разматран у јуну, али је остала непознаница да ли је том приликом постојала већина да се у њега уврсти изахтев Пристине за пријем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист наводи да је питао Интерпол како су тада појединачно гласале земље чланице Извршног комитета Интерпола, али да није добио конкретан одговор из седишта светске полицијске организације у Лиону.

„Извршни комитет ће одобрити дневни ред 88. Генералне скупштине на свом следећем састанку у октобру. Затим се о дневном реду гласа у Скупштини, тако да у овој фази не можемо да пружимо више информација“, речено је у Интерполу.

Лист подсећа да Извршни комитет Интерпола има 13 чланова – Алжир, Русија, Аргентина, Уједињени Арапски Емирати, Француска, Бразил, Молдавија, Ангола, Нигерија, Холандија и председавајућа Јужна Кореја – док су места Америке и Азије упражњена. Од поменутих земаља, њих седам не признаје косовску независност.

Генерална скупштина Интерпола заседаће од 15. до 18. октобра у престоници Чилеа, Сантјагу.

Извор: rs.sputniknews.com/ Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ