Свет

РУСИ упутили претњу АМЕРИКАНЦИМА: Уништићемо вас уколико дође до РАТА !

Одмеравање Американци троше огромне своте новца на приватне војне уговоре, на носаче авиона… Наша средства за уништење су јефтинија и ефикаснија, поручио је он.

МОСКВА – Русија не троши на војни буџет новца колико и САД, али зато може да уништи њихове флоте носача авиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је поручио Сергеј Шојгу, руски министар одбране.

Безбедност

Према последњим објављеним подацима, чак пет земаља троши на одбрану више новца од Русије. То су САД, Кина, Саудијска Арабија, Индија и Француска. Међутим, човек задужен за безбедност земље сматра да то није важно.

– Американци троше огромне количине новца на приватне војне уговоре, на носаче авиона. Да ли је Русији потребно пет или десет ударних група носача авиона с обзиром на то да ми не намеравамо никога да нападнемо? Нама су потребна средства да уништимо ударне групе носача авиона ако нас нападну. Она су много јефтинија и много ефикаснија – рекао је Шојгу.

Први човек руске војске критиковао је Вашингтон због честих интервенција у иностранству.

– У којим државама које су напали да би у њих донели демократију је демократија процветала? Да ли су то Ирак, Авганистан или Сирија? Може се заборавити на суверенитет и независност после америчког петљања – додао је Шојгу.

Уништавање држава

Америка, додао је, не губи апетит за „уништавање држава, без обзира на то да ли то ради војним интервенцијама или на неки други начин“.

Наше западне колеге воле да оптуже Русију за вођење хибридног рата. Међутим, тврдим да Запад спроводи хибридни рат. САД ће сад да напусте Авганистан у рушевинама док истовремено покушавају да узбуркају Венецуелу, све у име тријумфа демократије, наравно – рекао је руски министар.

Кремљ
АМЕРИЧКИ ШПИЈУН И ФОРМАЛНО НЕСТАО

Руско министарство унутрашњих послова саопштило је да је бивши званичник Кремља Олег Смоленков, оптужен да је био шпијун америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА), и формално проглашен несталим, јавила је агенција РИА Новости. Полиција, како се наводи, трага за њим. Амерички медији наводе да је агент ЦИА у руској влади извучен и одведен у САД још 2017. године, а то су потврдила и два извора за Ројтерс. Руски дневник Комерсант објавио је да је реч о човеку по имену Олег Смоленков, који је нестао са супругом Антонином и троје деце током одбора у Црној Гори у јуну 2017. години.

Извор: Курир.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ