Свет

ТРАМП У СТРАХУ: После истраге у Конгресу, могао би да буде смењен !

Амерички председник Доналд Трамп критиковао је одлуку демократа у Представничком дому Конгреса да покрену формалну истрагу против њега која би могла да доведе до његовог опозива, оценивши да је реч о „лову на вештице“.

„Тако важан дан у Уједињеним нацијама, толико посла и толики успех, а демократе су намерно морале да униште и понизе све са више ударних вести. Ђубре од лова на вештице“, написао је Трамп на Твитеру. То је, додао је, лоше за Америку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навео је и да покретачи петиције нису видели транскрипт његовог разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским а који ће, како је најавио, сутра објавити.

Како преносе светски медији, узбуњивач из обавештајних кругова је открио да је Трамп половином лета разговарао са украјинским колегом Володомиром Зеленским, тражећи од њега компромитујуће информације о Хантеру Бајдену, сину Џоа Бајдена, једног од кандидата демократа за изборе 2020.

Иако нема доказа о наводној корупцији Бајдена или његовог сина, који је био у одбору украјинске енергетске компаније „Буризма холдингс“, Трампов разговор може представљати злоупотребу председничке моћи, наводи ЦНН.

Сам Бајден изјавио је данас да се залаже за импичмент Трампа, ако он не испуни захтев Конгреса о пружању информација о Украјини и другим питањима, рекао је Бајденов портпарол.

Извор: Курир.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ