Свет Србија

ЉУДИ МОГУ ДА ОДАХНУ: Полиција ухапсила Даниела Војновића !

Даниел Војновић (31), који је у марту побегао из притвора у Немачкој, ухапшен је у Темерину надомак Новог Сада и одређено му је полицијско задржавање у трајању до 48 сати.

Према незваничним информацијама из новосадске полиције, за Војновићем полиција трага већ дуже време и он је ухапшен на основу потернице коју је издала српска полиција због сумње да је бегунац починио више кривичних дела на територији наше земље те да се, између осталог, терети за крађу кола, изазивање саобраћајне несреће и учествовање у тучи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, како се сазнаје, тек након хапшења утврђено је да је за Војновићем и Интерпол расписао потерницу због бекства из притвора у Немачкој.

Према нашем закону, Војновић ће прво бити процесуиран у Србији и то пред надлежним Јавним тужилаштвом у Новом Саду, а затим ће, уколико постоји споразум између наше земље и Немачке о екстрадицији, бити изручен немачким органима гоњења – каже извор у полицији.

И поред бројних кривичних дела, јавност у Србији сазнала је за Даниела Војновића тек када је успео да реализује филмско бекство из притвора у Немачкој.

Он је, наиме, 20. марта ове године, у пратњи двојице стражара, отишао у дозвољену, четврту посету родитељима у кући у Балд Залцфлутену. Упркос томе што је био под надзором чувара, успео је да побегне у купатило и закључа се, а затим искочи кроз прозор на улицу.

Потом је сео у аутомобил својих родитеља и одвезао се у непознатом правцу. Од тог тренутка, цела Немачка је дрхтала због страха да би Војновић могао наудити некоме.

Посебно су страховали јер су се појавили наводи да је претходно направио „листу за одстрел“ на којој су се нашла имена судија и тужилаца који су учествовали у његовом процесуирању, што је наводно поделио са цимерима из ћелије и затворским терапеутом.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ