Свет

ХОРОР: Пронађена деца која су била везана ланцима, злостављана…

Нигеријска полиција ослободила је више од 300 људи, већином деце, који су држани у заточеништву у ланцима у једној згради у месту Кадуна, на северу земље, саопштили су данас званичници.

Што се тиче ослобођене деце, у питању су све дечаци од пет година до касног тинејџерског узраста, преноси Ројтерс, наводећи да су многи били везани ланцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су били заточени у згради у којој се налази исламска школа, а полиција наводи да је седам особа ухапшено. За сада није познато од када су деца тамо држана.

„Утврдили смо да је двоје деце дошло из Буркине Фасо, а већину њих су довели родитељи из углавном северних нигеријских држава“, рекао је портпарол локалне полиције Јакубу Сабо.

Он је прецизирао да су ухапшени наставници те школе.

Локални медији су јавили да су заточени били мучени, изгладњивани и сексуално злостављани.

На леђима једног дечака видни су ожиљци који изгледају као да су нанети бичем.

Деца су пребачена у привремени камп на стадиону у Кадуни, а касније ће бити пребачени у други у предграђу града док власти покушавају да пронађу њихове родитеље.

У већински муслиманском северном делу Нигерије, најсиромашнијој области где већина живи са мање од два долара дневно, има исламских школа где родитељи често остављају децу, напомиње британска агенција.

Извор: Курир.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ