Србија

Ево ко ће после формирања косовске владе извршити притисак да се укину таксе !

Нови саветник америчког председника за националну безбедност Роберт О’Брајан (Роберт О’Бриен) заинтересован је да се активније ангажује у овом региону, а у наредним месецима, требало би да дође у посету Србији, пише вечерас Блиц, позивајући се на „више извора из дипломатских кругова“.

„Одмах након косовских избора и формирања нове косовске владе, он ће бити тај који ће извршити притисак на Албанце да повуку одлуку увођењу такси на робу из Србије“, каже извор „Блица“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американцима не одговара застој у дијалогу Београда и Приштине, а уколико буду видели да две стране имају добру вољу да проблем реше, спремни су да се укључе много више него што је случај данас. У том смислу, О’Брајан би крајем ове или почетком следеће године могао и да дође у званичну посету региону уколико нађе место у агенди.

Како сазнаје „Блиц“, нови амерички саветник за националну безбедност на ово место дошао је на инсистирање Џареда Кушнера, високог саветника и зета америчког председника Доналда Трампа. Он је заменио досадашњег Џона Болтона.

„На српском државном врху је сада да ту чињеницу искористи будући да нам је супруг Иванке Трамп наклоњен“, наводи Блиц, додајући да утицај Кушнера не треба занемарити.

„Можда је управо то линк којим можемо доћи до нечег повољног за Србију“, цитирају свој извор.

Извор: Блиц.рс/ Коссев

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ