Свет Србија

Ево на колико година затвора би могао бити осуђен ЈОКИЋ !

Фото: Pixabay.com

Старији брат Николе Јокића Страхиња (37) ухапшен је у Денверу под оптужбом да је физички напао своју девојку! Према тврдњама локалних медија, Јокић је у четвртак увече приведен јер је у свом стану тукао и давио жену са којом живи. Тужилаштво покренуло истрагу, прети му од пет до 16 година робије.

„Денвер пост“ је, након увида у полицијски извештај, пренео да је девојка успела да се ослободи захваљујући пријатељу, који је позвао полицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Страхиња је био у стану са девојком када је дошло до свађе. Она је желела да оде, али он јој није дозволио и због тога је жена изашла на балкон и гласно тражила помоћ. Међутим, он је тад почео да је дави и рекао јој је „да ће је гушити док не заспи“. Нападнута девојка је покушала да зове помоћ, али јој је Николин брат отео телефон. Ипак, она је успела да пошаље поруку преко компјутера познанику, који је затим обавестио полицију, а она ухапсила Страхињу Јокића – стоји у записнику полиције.

Кривично дело

Поводом овог случаја огласила се и портпаролка јавног тужилаштва у Денверу Каролин Тејлор, која је потврдила да је против Јокићевог брата подигнута оптужница. Србин се терети за кривично дело напада другог степена, за шта је у Колораду запрећена казна затвора од пет до 16 година. Поред тога, Јокић је оптужен и за два прекршаја – ограничавање слободе и спречавање особе да обави телефонски позив.

– Канцеларија окружног тужиоца у Денверу прихватила је оптужбе за овај напад – изјавила је Тејлорова.

Међутим, Страхињин отац Бранислав каже за Информер да његов син није никога давио.

– То је била некаква брачна свађа, ништа више од тога. Није било никакве туче, нити било чега сличног. Међутим, медији су то пренели како су пренели и шта да радимо – објаснио је Бранислав.

Страхиња и Немања, старија браћа Николе Јокића, већ су познати у Америци по разним испадима. Њих двојица су више пута досад имала нападе беса у јавности, посебно на утакмицама Денвера. Они су на мечу Нагетса и Вашингтон визардса прошле сезоне напали противничке играче Бобија Портиса и Џордана Мекреа док су ишли ка свлачионици. Ситуација је била толико озбиљна да је чак и обезбеђење морало да реагује.

Залетео се на судију

Након овог инцидента огласио се и Николин тадашњи саиграч Данило Галинари, који је рекао да нико не би требало да се качи са браћом Јокић.

– Они нису момци са којима бисте желели да се закачите – објаснио је тад Галинари.
Такође, Страхиња је имао сличан испад и током меча Денвера и Оклахоме у априлу 2017. године, када се залетео на судију, јер му се није допало што је досудио фаул Николи у дуелу са Раселом Вестбруком.

Проблематичан и Немања

Немања Јокић, средњи од браће Јокић, био је у нашој делегацији током недавног Светског првенства у Кини и тамо је направио неколико скандала. Најпре је имао окршај са домаћим новинарима, које је извређао јер су тражили изјаве од Николе. На утакмици против Шпаније направио је хаос на трибинама кад је Никола искључен. Он је урлао и псовао судије, па је обезбеђење морало да га смирује, док су се остали чланови наше делегације хватали за главу од срамоте.

Николу гађао ножевима?!

Интернетом кружи прича да је Страхиња Јокић једном приликом гађао Николу ножевима!? Немање Јокић је наводно једном приликом описао како Никола као дечак није желео да се попне на дрво током пикника, па му је Страхиња за казну бацао ножеве око главе. Ипак, кошаркаш Денвера је истакао да му браћа помажу да постане бољи човек.

– Браћа су увек ту да ме похвале када сам добар и да ме критикују за погрешне потезе. Свађа је понекад добра. Помаже ми да постанем бољи играч, да постанем бољи човек. А то је све што желим – казао је центар Нагетса.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ