Србија

ОПРЕЗ ВОЗАЧИ: На овим локацијама највише обратите пажњу !

Саобраћајна полиција ће за три месеца одлучити да ли нове камере користити за кажњавање возача који возе брже од 130 км на сат. На ауто-путу Београд-Ниш до 15. октобра биће постављено укупно 56 камера на 14 портала у оба смера, које ће снимати возила и мерити просечну брзину возила.

Саобраћајна полиција ће их у прва три месеца тестирати и онда ће донети одлуку да ли ће их користити за кажњавање возача који неку од деоница прођу већом просечном брзином од 130 км на сат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада се мери просечна брзина, на пример, на улазу на ауто-пут и на излазу са њега, па возачи који возе брже од максимално дозвољених 130 км на сат пре него што изађу на наплатној рампи направе паузу и тако смање просечну брзину – рекли су из Путева Србије.

– „Путеви Србије“ се залажу да се врши мерење просечне брзине, јер свакодневно имамо погинуле на ауто-путу и сада ће по четири камере снимати возила на 14 портала. Камере ће моћи са 100 одсто тачности да сниме возила при брзини до 250 км на сат – рекао је Дарко Савић, помоћник директора Сектора за наплату путарине у „Путевима Србије“ и руководилац тог пројекта.

Он је напоменуо да постоје деонице између портала на којима нема одморишта нити бензинских станица, где би возачи могли да стану и продуже време путовање како би смањили просечну брзину.

ОВДЕ ЋЕ БИТИ КАМЕРЕ

– Од Београда до Малог Пожаревца (дужина 10 км)

– Од Малог Пожаревца до Умчара (дужина 7 км)

– Од Умчара до Водња (дужина 6 км)

– Од Водња до Смедерева (дужина 12 км)

– Од Смедерева до Велике Плане (дужина 30 км)

– Од Велике Плане до Марковца (дужина 12 км)

– Од Марковца до Баточине (дужина 10 км)

– Од Баточине до Јагодине (дужина 22 км)

– Од Јагодине до Параћина (дужина 24 км)

– Од Параћина до Појата (дужина 12 км)

– Од Појата до Алексиначких Рудника (дужина 32 км)

– Од Алексиначких Рудника до Алексинца (дужина 6 км)

– Од Алексинца до Ниша (дужина 20 км)

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ