Идвајамо

Савет Европе издао хитно саопштење за Косово!

На састанку Комитета за правна питања и људска права ПС Савета Европе у Стразбуру, одржана је размена мишљења поводом упада припадника РОСУ на север Косова и Метохије у мају и хапшења два службеника УНМИК-а на дужности.

Испред делегације Скупштине Србије, Дубравка Филиповски је истакла да Србија снажно подржава борбу против корупције и организованог криминала, али да је исто тако чврсто при ставу да та борба не сме укључивати застрашивање и насиље према становништву, нити званичним представницима међународних организација, саопштено је из српског парламента.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Филиповски је осудила поступање припадника РОСУ у мају ове године на северу Косова и Метохије и позвала ПС Савета Европе да такође осуди угрожавање људских права на простору Косова и Метохије.

Делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) учествује на јесењем заседању ПССЕ, које се од 30. септембра до 4. октобра одржава у Стразбуру.

У делегацији коју предводи в.д шефа делегације Биљана Пантић Пиља учествују и Елвира Ковач, проф. др Жарко Обрадовић, Дубравка Филиповски, Александар Шешељ и Миљан Дамјановић, наведено је у саопштењу.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ