Србија

ОТКРИВЕН прави мотив МАСАКРА у Јабуковцу !

Фото: Pixabay.com

Дамир, брат Давора Пернића, четвороструког убице из Јабуковца, сведочио је јуче да је његов брат „из хобија трагао за златом“, баш као и убијени Казимировић, па би сеоске приче о „златном ћупу“ који је убијени нашао могле бити мотив пљачке и масакра!

Како „Блиц“ сазнаје од извора упознатог са истрагом четвороструког убиства, Дамир је код тужиоца рекао и да му је брат рекао да је „са Мајом Бађукић у тајној вези“. Пернић, који је био први од најмање четири планирана сведока, о вези свог брата и Маје Бађукић, коју је Давор оптужио да му је саучесница, није могао ништа више да каже.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ништа друго није знао о тој њиховој наводној вези. Сведочио је да зна за неке везе, чак је навео име једне девојке са којом је Давор био. Брат је навео да о самом злочину на салашу у засеоку Веља Вратна и убиству Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53) такође ништа не зна – наводи саговорик „Блица“ близак истрази.

Оно што је, међутим, занимљиво у сведочењу Дамира Пернића јесте да је навео да је његов брат имао детектор метала и да је трагао за златом.

– Давор је трагао за златом. То му је наводно био хоби, испричао је брат. Због тога је набавио и детектор метала. У том хобију друштво му је најчешће правио најбољи друг, младић из Јабуковца – додаје наш извор.

Тај детаљ из сведочења Дамира Пернића може да мало расветли могућу везу између осумњиченог Давора и жртава, посебно Раје Казимировића. Наиме, после злочина, док идентитет особе која је починила масакр још није био познат, мештани овог неготинског села помињали су да је „Раја ископао некакав ћуп пун злата“, те да је „нађене дукате ставио у сеф“. Сматрали су да су Казимировићи убијен управо због тог „ћупа злата“.

Уколико је Давор трагао за златом, скоро немогуће је да није чуо приче које су кружиле селом да је Раја наводно нашао ћуп злата. А то може навести на могући мотив злочина. Ипак, и то ће се проверити, као и његова тврдња да је све урадио по наговору младе жене, за коју је навео да му је саучесница – додаје наш извор. Осумњичени Пернић ни у једном моменту није до сада навео да је чуо причу да је Раја Казимировић нашао ћуп са златом, и да је мотив злочина управо то, већ је „кривицу бацао“ прво на наводну болест Маје Бађукић, којој је „хтео да новчано помогне у лечењу“, да би касније тај став променио и оптужио је да је све урадио по њеном наговору. Све те тврдње се проверавају, као и оружје које је било закопано на имању његовог оца Славише. Још није познато да ли на њему има биолошких трагова осумњичене Маје, коју је за учешче у четвороструком убиству, подсетимо, оптужио управо Пернић. Њих двоје су једно време били у вези, што је признала и Бађукићева, која је истовремено рекла и да ју је Пернић прогонио. Пернић је, на другом саслушању, тврдио да је Маја у жртве пуцала из малокалибарске пушке, док је првобитно испричао да је на имање Казимировића дошао сам. Вештачи се и њихова комуникација путем болних телефона.

Сведоци се нису одазвали

Иако је било најављено да јуче буду саслушана четворица Даворових другара из Јабуковца и изнесу своја сазнања о осумњиченом за масакр на салашу Казимировића и његовој наводној вези са Мајом Бађукић, ниједан од њих се није одазвао. Ти младићи ће касније дати исказе, а очекује се да поред тужилаштва, бројне сведоке предложе и браниоце и Давора Пернића и Маје Бађукић, који би требало да расветле да ли су, и ако јесу, у ком контексту познавали Казимировиће, као и какав је био однос између њих двоје.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ