Србија

УЖАС: Дечака пронашли без свести !

Нишлија (14) завршио је у у суботу на Дечјој интерној клиници услед предозирања за сада непознатом супстанцом. Дечак је пронађен без свести на улици, а када је дошао себи, није знао како се ту нашао.

На срећу, захваљујући благовременом здравственом збрињавању, малишан неће имати последице, а истражни органи раде на расветљавању свих околности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, дете је примећено око седам сати изјутра на улици у нишком насељу Трошарина.

– Људи који су тог јутра кренули на пијацу били су фрапирани видевши малишана како лежи крај трафике недалеко од тамошње школе. Нису знали ни да ли је жив, па су позвали полицију и Хитну помоћ. Добио је одмах терапију, а затим је пребачен у болницу јер је лекарима било јасно да је дечак под дејством неког јаког наркотика – кажу наши саговорници упознати са овим случајем.

Установљено је да је четрнаестогодишњак отишао од куће претходне вечери, те да је родитељима казао да ће преспавати код друга.

– Отац и мајка су били запрепашћени када су сазнали да им је дете пронађено у несвести на улици. Тек када су га видели у болници и схватили да је најгоре прошло, мало су се смирили.

Међутим, и они желе да сазнају шта се десило њиховом сину, објашњавају наши извори.

Дечак није умео да објасни родитељима како је доспео на улицу јер је рекао да се ничег не сећа.

– Малишан је само казао да му је друг, такође четрнаестогодишњак, дао две таблете које је попио и да је то последње што памти. Не зна ни када је напустио стан, да ли је био сам или у друштву, једноставно тврди да је имао „прекид филма“ – наводе људи упознати са случајем.

У расветљавање овог догађаја укључили су се и органи гоњења првенствено у намери да установе како су деца дошла до психоактивних супстанци.

За сада је истрага у ћорскокаку, јер дечак који је четрнаестогодишњаку дао таблете тврди да их је купио од њему непознате особе.

– Рекао је да је таблете платио 200 динара, да не зна о чему се ради, али да му је речено да су добре за забаву. Малолетник није имао појма како је опасну ствар донео у стан – наводи наш извор.

Међу младим људима, како тврде стручњаци који се баве овом проблематиком, најпопуларнији је „екстази“, у сленгу познат као „ексер“, али се на журкама често користе и супстанце које се лако могу набавити у апотекама.

– Ради се о медикаментима који се издају на лекарски рецепт а дешава се да их особе којима су преписани, продају. То је нарочито случај са „бупренорфином“ познатијим као „БУП“ који се преписује хероинским зависницима на одвикавању. Међутим, ако је заиста тачно да је малишан две таблете платио само 200 динара, мало је вероватно да се ради о овим дрогама јер су оне знатно скупље. Не искључујем могућност да се ради о неким седативима које су деца узела са алкохолом – каже наш извор.

Како сазнајемо у нишком Клиничком центру, након примљене терапије малишан је у добром општем стању.

– Дечак је стабилизован, и биће отпуштен на кућно лечење. Токсиколошком анализом биће установљен узрок његовог стања – саопштено је из ове
здравствене установе.

Није први случај

Подсећамо, Шеснаестогодишња девојчица из Сурдулице једва је спасена након што се у ноћи између 11. и 12. септембра предозирала алкохолом и таблетама. Она је због серије епи напада најпре збринута у Врању, а с обзиром на то да јој је стање и даље било веома тешко, пребачена је у Ниш где јој је једва спашен живот.

Петнаестогодишња С. С. из Арандјеловца преминула је новембра прошле године јер је на приватној журци узела таблету екстазија.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ