Србија

Полиција ухапсила председника ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА !

Фото: јутјуб

Председник ФС Крагујевца,приведен је пре два дана због сумње да је покушао да подмити главног сведока против доктора Горана Азањца (55)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раде Ђорђевић (58), председник Фудбалског савеза града Крагујевца, ухапшен је пре два дана због сумње да је покушао да подмити, спречи и омета поступак који се води против пластичног хирурга КЦ Крагујевац Горана Азањца (55), осумњиченог да је једној пацијенткињи уградио силиконске груди на рачун РФЗО.

Како Курир сазнаје, ухапшени Ђорђевић је истакнути грађанин Крагујевца који је имао доста руководећих функција. Био је члан Градског већа за привреду, а тренутно је председник Фудбалског савеза града Крагујевца.
Ометали поступак

Ђорђевић је ухапшен након што га је полиција лоцирала и пратила га путем телефона.

– Лисице на руке стављене су Ђорђевићу и С. Ч. (45) због сумње да су извршили кривично дело спречавања и ометања доказивања. Они су осумњичени да су путем телефона, а затим и приликом непосредног сусрета који су иницирали обећали поклон или другу корист сведоку у покренутом кривичном поступку против доктора Горана да не би дао исказ пред Посебним одељењем за сузбијање корупције у Краљеву – рекао је извор из истраге и додао:

– Ухапшени функционер је покушао да подмити главног сведока у овом случају и није успео јер га је полиција ухватила на делу – баш у тренутку примопредаје. Ђорђевић је након хапшења по хитном поступку пребачен у Краљево. Веза која повезује ухапшеног доктора и функционера је пословни интерес – рекао је извор и додао да су они у граду виђени само у пословним круговима.

Подсетимо, један од најпознатијих пластичних хирурга у Србији и руководилац одељења за пластичну и реконструктивну хирургију у КЦ Крагујевац ухапшен је 18. септембра због силикона које је уградио старлети из тог града, извесној Т. С.
Како је Курир тада сазнао, доктор је тада, након што је извео захват, узео новац од пацијенткиње, али и од Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) јер је фалсификовао документацију.

Паре на руке
Била незадовољна, па га пријавила

.Подсетимо, када је полиција позвала Т. С. на саслушање, она је потврдила да јој је естетску операцију на државној клиници урадио доктор Азањац, али да је она уредно платила и дала новац на руке.
– Девојка којој је доктор Горан А. увећао груди у КЦ Крагујевац новац за интервенцију дала је медицинској сестри на руке. Међутим, у документа је уписана нетачна дијагноза и тиме је омогућено да операцију Т. С. болница наплати и од Републичког фонда за здравствено осигурање. Тако је, како се сумња, доктор себи прибавио корист од 128.000 динара и 1.700 евра. Током провере документације и прикупљања доказа дошло се до имена девојке – открио је тада извор Курира из истраге.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ