loading...
Свет Србија

Амбасадори Немачке и Америке одбацили АЛБАНСКУ ЗАСТАВУ !

Вођа Покрета Самоопредељење, Аљбин Курти, у својој канцеларији и даље држи само (албанску) националну заставу и ни на који начин не прихвата заставу Републике Косово. Одатле Курти угошћује бројне госте, одржава састанке о којима информације касније објављује на званичној страници странке на друштвеним мрежама, али су амерички и немачки амбасадори „одбили“ да се фотографишу са Куртијем у канцеларији у којој се види национална застава.

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти, чија је странка победила на ванредним изборима од пре два дана, састао се јуче са америчким амбасадором на Косову, Филипом Коснетом. Оно што је упадљиво јесте то да је фотографија направљена изван канцеларијских просторија у којима се не види национална застава.

Иста ствар догодила се и раније са немачким амбасадором на Косову, Кристијаном Хелтом. За разлику од свих осталих Куртијевих састанака, где су се гости фотографисали у позадини са црвеном и црном заставом, такође је најава састанка са немачким амбасадором, Кристијаном Хелтом, на званичној веб страници Самоопредељења, пропрац́ена само фотографијом испод улазних степеница седишта Самоопредељења. На фотографији се Курти види док испраћа немачког амбасадора након састанка.

Изгледа да се двојица утицајних амбасадора на Косову, Коснет и Хелт, радије не фотографишу са Куртијем без заставе Републике Косово у позадини.

Извор: Косев

Loading...
loading...