Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Уколико имате ово испред зграда, казна и до 100.000 динара !

Иако многи уживају у овим лепим и јарким бојама, ова слика појединим Београђанима задаје и велике главобоље. Наиме, сви суграђани који не покупе лишче из дворишта, са својих паркинга, површина око зграда и сличних места ризикују да плате казне од 10.000 до чак 100.000 динара!

Власници, односно корисници стамбеног објекта, дужни су да се старају о површинама око зграда и њихових ограда било да се ради о ограђеном или неограђеном простору, прописано је Одлуком о комуналном реду у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Другим речима, дужни сте да чистите лишће било да је реч о дворишту, башти, врту, интерној саобраћајници или паркиралишту. У супротном можете платити огромне казне када у контролу дође комунална инспекција.

– Ако се површина око зграде не држи у уредном стању, предвиђена је новчана казна од 100.000 динара за правно лице (Скупштина станара), 50.000 динара за предузетника, док је за одговорно лице у правном лицу и физичко лице предвиђена казна у износу од 10.000 динара – рекли су у Секретаријату за инспекцијске послове.

Уколико сте за мислили да је за скупљање лишча задужено искључиво ЈКП „Зеленило Београд“, знајте да је њихова надлежност само сакупљање и одвоз опалог лишча са травњака и чврстих застора.

За одржавање јавних површина задужена је и „Градска чистоћа“, њихова места деловања су улице, тротоари, тргови, слободни простори између зграда са паркинг просторима, подземни пролази, јавна степеништа и мостови.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ