loading...
Регион

ХАОС: Младићи претукли пензионера ! (ВИДЕО)

Док је пензионер чувао терасу кафића у Пули пришла су му три младића. Према речима власника кафића, засметале су им хрватске и истарске заставице које су остале тамо од прошлогодишњег фудбалског првенства.

Евелина су прво напали вербално, а кад им је рекао да се помере, напали су га и физички. Тукли су га столицама и шутирали, сломили су му три ребра.

Међутим, оно што је хрватској јавности било додатно узнемирујуће је казна која је сачекала насилнике.

Само један од тројице ће у затвор, а ради се о припаднику специјалне јединице Хрватске војске и првоокривљеном Р.Б. (25), припаднику Тигрова, који је добио годину и осам месеци затвора, од чега ће у затвор на 10 месеци, других 10 одслужиће условно уз три године испуњавања обавеза.

Отежавајућа околност му је што је у тренутку почињења дела био војно лице па је требало да штити грађане, а не да их млати. Таквим је поступком, образложење је суда, нанео штету себи, али и војсци.

Другоокривљени М.Б. (24) из Загреба добио је годину дана затвора која му је замењена у рад за опште добро. Трећеокривљени малолетник, такође из Загреба, добио је васпитну меру појачане бриге и надзора.

“Сломљена су ми три ребра, сломљена ми је рука, добио сам ударац у главу и имам чворугу на глави, а при бежању сам пао и ударио ногу. Теже ходам. Нисам могао да спавам од шока. Остаћу у болници колико треба. Све је почело око 6.15 ујутро у недељу. Један од њих ми је пришао и питао кад ће се отворити кафић и почели су да љуљају хрватску и истарску заставу. Рекао сам им да заставе оставе на миру и да се кафић отвара у 8.30. Након тога су отишли и након сат времена су се поново вратили. Маскирали су се и један је почео да ме удара по глави. Пао сам, а кад сам се дигао, бацили су столицу на мене, види се све на снимку”, испричао је претучени пензионер.

Извор: Курир.рс

Loading...
loading...