Регион

ХАОС: Младићи претукли пензионера ! (ВИДЕО)

Док је пензионер чувао терасу кафића у Пули пришла су му три младића. Према речима власника кафића, засметале су им хрватске и истарске заставице које су остале тамо од прошлогодишњег фудбалског првенства.

Евелина су прво напали вербално, а кад им је рекао да се помере, напали су га и физички. Тукли су га столицама и шутирали, сломили су му три ребра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, оно што је хрватској јавности било додатно узнемирујуће је казна која је сачекала насилнике.

Само један од тројице ће у затвор, а ради се о припаднику специјалне јединице Хрватске војске и првоокривљеном Р.Б. (25), припаднику Тигрова, који је добио годину и осам месеци затвора, од чега ће у затвор на 10 месеци, других 10 одслужиће условно уз три године испуњавања обавеза.

Отежавајућа околност му је што је у тренутку почињења дела био војно лице па је требало да штити грађане, а не да их млати. Таквим је поступком, образложење је суда, нанео штету себи, али и војсци.

Другоокривљени М.Б. (24) из Загреба добио је годину дана затвора која му је замењена у рад за опште добро. Трећеокривљени малолетник, такође из Загреба, добио је васпитну меру појачане бриге и надзора.

„Сломљена су ми три ребра, сломљена ми је рука, добио сам ударац у главу и имам чворугу на глави, а при бежању сам пао и ударио ногу. Теже ходам. Нисам могао да спавам од шока. Остаћу у болници колико треба. Све је почело око 6.15 ујутро у недељу. Један од њих ми је пришао и питао кад ће се отворити кафић и почели су да љуљају хрватску и истарску заставу. Рекао сам им да заставе оставе на миру и да се кафић отвара у 8.30. Након тога су отишли и након сат времена су се поново вратили. Маскирали су се и један је почео да ме удара по глави. Пао сам, а кад сам се дигао, бацили су столицу на мене, види се све на снимку“, испричао је претучени пензионер.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ