Русија Свет

Путин послао поруку НАТО пакту: Ово нису очекивали

Руски председник Владимир Путин прокоментарисао је предстојеће велике војне маневре САД и НАТО-а у Европи, рекавши да ће Русија на њих реаговати „мирно“.

Са самиту лидера земаља Заједнице независних држава (ЗНД), који се одржава у Ашхабаду, главном граду Туркменистана, руски лидер је рекао и да ће о предстојећим вежбама НАТО-а разговарати са својим колегама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да је Русија недавно одржала крупне војне маневре, али да је то било спроведено далеко од граница Алијансе.

„Ми намерно спроводимо војне маневре у дубини Русије. Због тог тога не поздрављамо све те активности НАТО-а које воде ка тензијама на граници са Русијом. Ми сматрамо да је то лоше, али ћемо реаговати мирно“, истакао је он.

Нешто раније се тим поводом огласио и председник Белорусије Александар Лукашенко који је рекао да је „ненормално“ да НАТО спроводи војне маневре у близини граница са Земљама независних држава (ЗНД).

Подсетимо, САД и НАТО ће почетком наредне године одржати војне маневре „Дифендер 2020“, у којима ће учествовати око 20.000 војника из САД, што ће представљати највеће пребацивање америчких трупа преко Атлантика у последњих 25 година.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ