Идвајамо

Ево како можете смањите трошкове грејања, а да тога нисте ни свесни !

Фото: јутјуб

Сакупљање прашине између решетки може зачепити проток топлоте, а тада они морају снажније радити како би загрејали целу просторију у којој се налазе.

Пре чишћења радијатора обавезно искључите грејање. Ово је сигурносна мера јер ћете радијатор чистити водом, а и прљавштина ће лакше отићи с хладних површина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На горњем делу радијатора налазе се отвори које је једноставно очистити коришњем фена за косу. Фен упалите и ставите топли ваздух да својим струјањем кроз отворе уклони веће количине прашине и прљавштине. Исти ефект можете постићи и ако имате усисивач на пару. Све оно што се налазило у радијатору сада ће пасти на под, а то једноставно пометите или усисајте. За следећи корак идеално би било користити дрвени штап прекривен памучном тканином. Од горе према доле сваку решетку очистите засебно.

Завршите чишћењем споља. Сок од лимуна разредите у води и мокром крпом пребришите радијатор. Оставите да се осуши, а тек када будуте у потпуности сигурни да није влажан можете поновно упалити свој радијатор.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ