Свет

Сукоб полиције и демонстраната, велики број повређених ! (ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com

Полиција је јурнула на каталонске демонтсранте када су покушали да пробију полицијски кордон и уђу у саму у аеродромску зграду у Барселони.

Према наводима новинара Франс преса више стотина активиста сукобило се са полицијом, гађало их камењем или кантама за ђубре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један портпарол каталонске регионалне полиције потврдио је да су снаге безбедности одгурнуле особе које су покушале да пробију полицијски кордон.

Према управи аеродрома 108 летова је отказано на аеродрому чији приступ су блокирали демонстранти. Путници су морали да излазе из својих возила на аутопуту и да иду пешке до аеродрома са коферима.

Према наводима хитних служби 37 људи је повређено, од којих 34 на аеродрому.

На разним местима широм Каталоније, чија регионална влада је и даље под контролом сепаратиста, активисти су блокирали путеве и железничке пруге.

Шпанска влада премијера Педра Санчеса је последњих дана послала полицијска појачања и упозорила да неће презати од ванредних мера да осигура безбедност, укључујући суспензију аутономије те области, као што је урађено у октобру 2017. после покушаја сецесије.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ