Спорт

НЕМА МИЛОСТИ! Пала хапшења: Ево шта се дешава

Бугарска полиција идентификовала је 15 навијача који су осумњичени да су вређали тамнопуте фудбалере Енглеске, од којих су ухапшена шесторица

Преостала деветорица се налазе под истрагом, док се за њима тројицом и даље трага. Бугарски навијачи су уз нацистичке поздраве вређали Енглезе на расној основи опонашајући животињске звуке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је утакмица у Софији у понедељак увече два пута прекидана, али је приведена крају победом Енглеске од 6:0.

Бугари су на овом мечу били кажњени затварањем дела трибина стадиона Левског, управо због казне због расистичког понашања навијача на претходним утакмицама квалификација за ЕУРО 2020 са Чешком и Косовом.

Након притиска енглеских медија огласио се и председник УЕФА Александар Чеферин који је позвао државе да помогну у искорењавању расизма на стадионима. Премијер Бугарске Бојко Борисов је дан после утакмице затражио оставку председника ФС Бугарске Борислава Михајлова, који је то одмах и учинио.

С друге стране, селектор Бугарске Красимир Балаков је рекао да није чуо расистичке повике са трибина, а претходно је оптужио Енглеску да има веће расистичке проблеме у својој земљи.

– Ми у шампионату Бугарске имамо много играча различитих националности и боје коже, и немамо расистичких проблема као Енглеска где су на свим лигашким нивоима присутни расистички инциденти – рекао је Балаков пре меча у Софији.

Уочи утакмице у Бугарској, Енглези су се у јавности пре свега фокусирали на потенцијалне расистичке инциденте на стадиону, претивши да ће напустити терен.

Два кола пре краја квалификација за ЕП 2020, Енглеска је лидер Групе А са 15 бодова из шест утакмица, Чешка је друга са 12, треће Косово са 11, док Црна Гора и Бугарска деле последње две позиције са по само три бода.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ